Анонсований кавун-рекордсмен не доїхав до фестивалю

Анонсований кавун-рекордсмен не доїхав до фестивалю "солодких див"

Укрінформ
На Херсонщині у місті Гола Пристань у суботу відбувся Всеукраїнський фестиваль "Український кавун – солодке диво", на якому визначили найбільші кавун, диню та гарбуз, що були вирощені в області у 2018 році.

На Всеукраїнському фестивалі "Український кавун – солодке диво" визначили найбільші цьогорічні кавун, диню та гарбуз

На Херсонщині у місті Гола Пристань у суботу відбувся ХV Всеукраїнський фестиваль "Український кавун – солодке диво", на якому визначили найбільші кавун, диню та гарбуз, що були вирощені в області у 2018 році.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів Голопристанський міський голова Олександр Бабич.

"Перемогли кавун вагою 25 кілограмів, гарбуз - 35 кілограмів і диня - 8,9 кілограма", - розповів Бабич.

Виростили цих баштанних велетнів фермери Голопристанського району.

Що ж до заявленого на фестивальний конкурс 35-кілограмового кавуна, то людина, яка зробила цю заявку, на фестиваль не з'явилась, зазначив міський голова.

Переможців конкурсів "Найбільше солодке диво" та "Краща експозиція виставки-ярмарку" Всеукраїнського фестивалю було нагороджено мобільними телефонами та іншою побутовою технікою.

Читайте також: На Херсонщині розпочався кавуновий фестиваль

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині у місті Гола Пристань у суботу проходить ХV Всеукраїнський фестиваль "Український кавун – солодке диво", в якому взяли участь місцеві сільгоспвиробники та переробники сільгосппродукції, науковці, представники обласної влади і місцевого самоврядування, а також гості з Ізраїлю та  Миколаївської і Полтавської областей. На цьому кавуновому фестивалі традиційно вибирають найбільші баштанні культури. Торік, на ХIV фестивалі, найважчими виявилися кавун вагою 17,7 кілограма, диня вагою 5,76 кілограма та гарбуз вагою 38,84 кілограма. Разом з тим, на ІХ фестивалі "Український кавун - солодке диво", що відбувся у Голій Пристані у 2012 році, переможцями стали кавун вагою 35,6 кілограма, диня вагою 25,8 кілограма та гарбуз вагою 95,18 кілограма.

Херсонщина по поєднанню грунтово-кліматичних умов є унікальним регіоном для вирощування баштанних культур високої якості. Тут щороку збирається понад 50% врожаю кавуна, отримуваного загалом в Україні. Херсонський кавун є одним із брендів області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-