На Херсонщині розпочався кавуновий фестиваль

На Херсонщині розпочався кавуновий фестиваль

Укрінформ
На Херсонщині у місті Гола Пристань у суботу зранку розпочався ХV Всеукраїнський фестиваль "Український кавун – солодке диво", на якому визначать найбільші кавун, диню та гарбуз, які були вирощені в регіоні.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів Голопристанський міський голова Олександр Бабич.

"На фестиваль "Український кавун – солодке диво" приїхали більше 30 фермерських господарств-учасників. Це тільки учасники самого кавунового фестивалю. Але у межах цього фестивалю проводяться також виставки-продажі й іншої сільськогосподарської продукції та продукції переробної промисловості. Це, зокрема, свіжі ягоди та фрукти, виноград, ковбаси, інша продукція. Крім того, на фестивалі близько 50-ти учасників розгорнули свої виставки-продажі виробів декоративно-ужиткового мистецтва, сувенірної продукції", - розповів Бабич.

За його словами, на фестивалі представлена і наука. Зокрема, Інститут баштанництва, що у Голій Пристані, та Херсонський державний аграрний університет. "Аграрний університет зробив тут, на фестивалі, свою виставку", - зазначив мер Голої Пристані. 

У межах фестивалю відбудеться також конференція за участю керівників фермерських господарств, представників Херсонської облдержадміністрації, обласної ради, сільських голів Голопристанського району та науковців. 

"Будемо ділитися досвідом вирощування овочево-баштанної продукції, обговорювати питання як розвивати нам далі цей напрямок на Херсонщині", -  сказав мер.

На фестиваль завітали і гості з інших регіонів України та зарубіжжя. Серед гостей - представники Ізраїлю, які займаються у своїй країні вирощуванням баштанної продукції, та представники місцевого самоврядування з Миколаївської і Полтавської областей.

Читайте також: У небі над Київщиною влаштують феєрію

Як повідомив Бабич, на ХV Всеукраїнському фестивалі "Український кавун – солодке диво" переможцем може стати заявлений до участі у конкурсі 35-кілограмовий кавун. "Більшого кавуна цього разу не буде", - зазначив він, додавши, що інші кавуни-велетні, представлені на фестивалі, мають вагу близько 24 - 25 кілограмів. Найбільші гарбузи поки що важать в середньому 33 - 35 кілограмів, найбільша диня має вагу майже 9 кілограмів. Проте переможців серед них визначать лише у другій половині дня, після завершення зважування усіх баштанних, які заявлені до участі у цьому конкурсі.

У межах фестивалю відбудуться також концертна програма творчих колективів міста, парусна регата, ігри, конкурси і розваги.

Як повідомляв Укрінформ, на ХIV Всеукраїнському фестивалі "Український кавун – солодке диво" перемогли кавун вагою 17,7 кілограма, диня вагою 5,76 кілограма та гарбуз вагою 38,84 кілограма.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-