Skryabin.Simfo як симфонічна версія пісень Кузьми стартує 25 листопада у Києві

Skryabin.Simfo як симфонічна версія пісень Кузьми стартує 25 листопада у Києві

Укрінформ
Прем'єра концертної програми Skryabin.Simfo, симфонічної версії пісень Кузьми Скрябіна, 25 листопада відбудеться в Київській консерваторії.

Вона буде приурочена до 50-річчя від дня народження митця - Андрій Кузьменко народився 17 серпня 1968 року. Про це сказав під час презентації програми продюсер проекту Skryabin.Simfo Геннадій Гутгарц, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Масштабна подія відбудеться з нагоди ювілею співака - концертна програма Skryabin.Simfo. Це симфонічна версія пісень Андрія Кузьменка у виконанні естрадно-симфонічного оркестру під керівництвом Миколи Лисенка. Вона відбудеться 25 листопада у Київській консерваторії - два концерти: о 18.00 та 20.00. Після Києва ми їдемо в тур містами України на Схід та Південь - до середини грудня. 4 лютого запланований Львів - і далі на Захід. Сподіваємося, що до березня цю чудову програму почують близько 30 міст", - зазначив Гутгарц.     

Він поінформував також, що на сторінці у Facebook - nachasitoday - вже сьогодні можна послухати декілька треків програми, там повідомлятимуться новини стосовно проекту і можна придбати квитки на концерт. 

"А днями там будуть викладені чудові, дуже цікаві, стильні, лімітовані вироби - футболки, бейсболки, реглани, вітровки, - гроші від продажу яких підуть на підтримку туру  у маленьких містах", - сказав продюсер проекту.  

Водночас Гутгарц зазначив, що частина програми ще в процесі формування, і запросив фанів Скрябіна надсилати свої пропозиції, які пісні вони хотіли би почути.  

"Ми ще не повною мірою зрозуміли масштаб цієї особистості. Його творчість сьогодні актуальна як ніколи. Що мене особисто вражає, це те, що у Скрябіна є низка музичних композицій, між написанням яких минув навіть не один, а два десятки років. Але відчуття - що вони написані поряд, що одне випливає з іншого. Як людина могла у 20 років писати такі речі, які зараз ми тільки усвідомлюємо, просто неможливо уявити! І в нас у програмі буде декілька блоків таких пісень. Це дуже цікаві паралелі", - підкреслив він. 

Читайте також: Харківська філармонія завершила 89-й сезон у новому Органному залі

Музичний продюсер проекту Skryabin.Simfo Василь Ткач своєю чергою наголосив, що постать Кузьми - чи не найяскравіша в українській музиці за останніх 25 років. 

"Коли говорять про творчість Скрябіна, часто мають на увазі саме текстове наповнення, називають його тексти пророцтвами. Справді, вони глибоко філософські, соціальні. Навіть романтична лірика зроблена на найвищому рівні. Але в нашому проекті ми хотіли підкреслити його музичний геній, бо його мелодії і дуже красиві, і дуже професійні. Нам дуже захотілося дати додаткове життя його творчості і стилізувати цей проект під мюзик-хол кінця 70-их - початку 80-их, як оркестри Джеймса Ласта, Поля Моріа, музика Владіміра Косми, що несуть світле відчуття доброти і щирості - те, що присутнє в оригіналах творчості Скрябіна, але трохи під іншим кутом. Ми хочемо представити цю музику так, начебто Кузьма в Лас-Вегасі, начебто це естрадний мюзик-хол тих часів, що в мене асоціюється з безтурботністю, суцільним позитивом і щастям. Саме це ми хочемо передати в нашому проекті і дуже прискіпливо над цим працюємо", - сказав музичний продюсер. 

Співак, телеведучий, продюсер, актор Андрій Кузьменко (Кузьма Скрябін) загинув у автокатастрофі 2 лютого 2015 року. 

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-