“Колискова для Андрійка”: мама Кузьми написала книгу про сина

“Колискова для Андрійка”: мама Кузьми написала книгу про сина

Відео
Укрінформ
Сьогодні у Києві презентували книгу від Ольги Кузьменко (мати Андрія Кузьменка) та Варвари Гончарової, “Колискова для Андрійка” про дитинство та юні роки співака Кузьми.

Про це повідомляє інтернет-видання Український інтерес.

“Яскравий талант не виникає просто так. Його фундамент закладається ще у дитинстві. Тому ця книжка про історію сім’ї Андрія, його близьких людей та атмосферу культури, яка його оточувала. У юнацькі роки він дуже ретельно прослуховував західноєвропейський рок, про який люди СРСР знали мало. Він досконало знав польську, англійську мови. Це вплинуло на створення його неповторного стилю”, – розповіла під час презентації пані Варвара.

Книжка містить 56 сторінок з архівними фотографіями та оригінальними підписами до них, розповіді від мами Андрія Кузьменка, коли він ще не був Кузьмою. В ній мама ділиться, чим захоплювався Андрій, звідки черпав натхнення, і чому у свої юні 20 розумів значно більше, ніж однолітки та старші.

Зокрема назву книжки запропонувала сама Ольга Михайлівна. На перших сторінках є ноти і слова до колискової “Перепілонька”, яку дуже любила співати мама маленькому Андрійку. Мало хто знає, що Ольга Михайлівна працювала вчителькою музики і професійно захоплювалась фольклором: їздила по селах і збирала народні пісні. Саме у цій колисковій закодована нелегка доля сім’ї Кузьменків, і тієї колиски, з якої вийшов Андрій.

“Дитину за будь-яких умов треба любити і приймати такою, якою вона є, поважати як особистість. Про це і йдеться у новій книзі. За життя Андрія я не уявляю всього масштабу його особистості. Я зрозуміла це лише зараз, коли побачила, яких образів набирає народна любов до мого сина”, – сказала Ольга Михайлівна під час презентації.

Читайте також: У бібліотеці імені Лесі Українки встановили обладнання для незрячих

Проте тираж книжки – лімітований, планують видати близько тисячі примірників. Наразі у продаж вона ще не поступила, але пані Варвара Гончарова запевнила, що це відбудеться згодом. Деякі сторінки з неї вже є у доступі.

Фото: Український інтерес / Катя Пташка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-