Сьогодні стартує відбір на дитяче Євробачення-2018

Сьогодні стартує відбір на дитяче Євробачення-2018

Укрінформ
Із 3 по 20 серпня діти віком від 9 до 14 років зможуть подавати онлайн-заявки на участь у нацвідборі на дитячий пісенний конкурс "Євробачення-2018", що пройде 25 листопада в Мінську.

Про це повідомила директор департаменту зв'язків із громадськістю та ЗМІ НСТУ Вікторія Сидоренко, яку цитує Суспільне.

"Зареєструватися в онлайн-відборі може будь-який виконавець чи група виконавців віком від 9 до 14 років. Задля цього необхідно заповнити заявку та додати відеозапис, де учасник виконує пісню у супроводі записаної інструментальної фонограми, без бек-вокалу. Тривалість композиції не повинна перевищувати 3 хвилини, і пісня не повинна комерційно публікуватися або виконуватися публічно (слова чи музика) до 1 травня 2018 року", - сказала вона.

За представника від України голосуватимуть як члени журі, так і глядачі. "Онлайн-голосування глядачів триватиме від 23 серпня до 30 серпня включно", - додала Сидоренко.

У положенні про національний відбір на участь у дитячому Євробаченні-2018 зазначено, що до складу журі відбору входять творча група ПАТ "НСТУ" та залучені авторитетні фахівці у сферах музики, телебачення, сценографії, вокального мистецтва, менеджменту шоу-бізнесу та інших споріднених галузей.

Читайте також: Євробачення в Ізраїлі може й не відбутися через брак коштів - ЗМІ

"Визначення пісні-переможниці та учасника від України на участь у ДПКЄ-2018 за результатами оцінювання журі з урахуванням дорадчого голосу глядачів - не пізніше ніж 10 календарних днів після завершення онлайн-голосування глядачів", - ідеться в документі.

Представник від України виступатиме 25 листопада у Мінську. Україна стала 20-ою країною у списку учасниць дитячого Євробачення-2018.  Як зазначається на сайті junioreurovision.tv, у конкурсі візьмуть участь виконавці з таких країн: Албанія, Вірменія, Австралія, Азербайджан, Білорусь, Франція, Македонія, Грузія, Ірландія, Ізраїль, Італія, Казахстан, Мальта, Польща, Португалія, Росія, Сербія, Нідерланди та Уельс.

У прес-службі НСТУ також повідомили, що 2 серпня Європейська мовна спілка підтвердила участь України в дитячому пісенному конкурсі "Євробачення-2018". НСТУ мусить восени сплатити річні членські внески до ЄМС та обов’язковий внесок за участь у ДПКЄ-2018.

Водночас в НСТУ повідомляли, що проблема сплати річних членських внесків до ЄМС та обов’язкового внеску за участь у дитячому пісенному конкурсі "Євробачення-2018" залишається відкритою. Так само немає коштів для забезпечення участі української делегації на міжнародному етапі конкурсу.

Фото: Junior Eurovision, Twitter 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-