У США п’ятирічний хлопчик написав власний некролог

У США п’ятирічний хлопчик написав власний некролог

Фото
Укрінформ
П'ятирічний Гаррет Матіас надиктував батькам жартівливий некролог перед власною смертю. Хлопчик, який опинився в центрі уваги у США, страждав від рідкісної форми раку.

Про це повідомляє Des Moines Register.

"Діагноз "хвороба Гаррета" - злоякісна пухлина, що вразила скроневу кістку і мозкові нерви - хлопчику встановили дев'ять місяців тому, більшість цього часу він провів у лікарні, стійко переносив курс лікування і не втрачав почуття гумору", - зазначається у повідомленні.

Гаррет розповів про свої плани, захоплення, як повинні пройти його похорони та ким він збирається стати після смерті.

Хлопчик захоплювався супергероями та мріяв стати професійним боксером. Він найбільше любив грати зі своєю сестрою, свого блакитного кролика, треш-метал, Lego, Бетмена та занурення у сон перед введенням катетера.

Він ненавидів катетери, голки, підгузки та безглуздий рак.

Про свої похорони Гаррет сказав: “Я хочу, щоб мене спалили, як маму Тора, коли вона померла. А попіл повинен перетворитися на дерево, на якому я житиму, коли стану горилою”.

“Похорони - це так сумно! Нехай на моїх похоронах стоять п'ять надувних замків (бо мені п'ять років), нехай прийде Бетмен і буде багато фруктового льоду”, - додав він.

Некролог записали батьки Гаррета - Емілі і Раян Матіас з його слів.

У некролозі Мама Гаррета висловила подяку лікарям і медичному персоналу, музикантам, артистам і волонтерам, які разом з нею допомагали її синові боротися за життя.

Читайте також: Ціною життя: врятовані у Таїланді діти вшанували загиблого дайвера

Вона закликала всіх об'єднати зусилля, щоб страшна хвороба не забирала дитинство у маленьких пацієнтів, а батьки не повинні були хоронити своїх дітей. 

Батьки вирішили влаштувати символічні похорони з багаттям і феєрверком. Таку сцену ритуалу, прийнятого у вікінгів, хлопчик побачив у своєму улюбленому фільмі про Тора, і вона його дуже вразила.

В кінці Емілі Матіас додала: "Церемонія поховання праху Гаррета відбудеться трохи пізніше, коли ми придумаємо, як перетворити його прах на дерево і знайдемо для нього заповідник, де воно зможе спокійно і довго рости".

Фото: desmoinesregister.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-