Кириленко презентував книгу

Кириленко презентував книгу "Три розмови про Україну"

Фото
Укрінформ
Віце-прем'єр В’ячеслав Кириленко презентував книгу "Три розмови про Україну", яка складається з його діалогів із Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом, письменником Василем Шкляром та телеведучим Миколою Вереснем.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, презентація відбулася напередодні в одній зі столичних книгарень "Є".

"Це книга про Україну, в ній обговорено багато тем, але всі вони мають перехресний зв’язок, бо всі - про Україну, про те, що відбувалося упродовж цих років після відновлення незалежності. Але також вона об’єднує погляди тих людей, які, кожен у своїй царині, був або визначальним, або дуже помітним протягом тривалого часу", - наголосив Кириленко під час презентації.

За словами автора, перша частина книги - це його розмова зі Святійшим Патріархом Філаретом: "Ми назвали цю частину "Віра", оскільки мова йде про найсвятіше – про віру в Бога і віру в Україну, що, напевно, є невіддільним для багатьох із нас".

"Друга частина - це моя розмова із Василем Шкляром, вона називається "Боротьба", там багато про Холодний Яр, про українську революцію столітньої давності, про УПА, взагалі про наші повстанські справи, але все це не про минуле, а про майбутнє, бо ми все екстраполюємо в сьогоднішній день, бо боротьба триває, триває російська агресія на півдні і на сході, а наші герої знову борються за незалежність і територіальну цілісність, зазнають поранень, гинуть", - розповів Кириленко.

Третя частина книги – це діалог із Миколою Вереснем про відмінність в ідентичностях України і Росії, про відмінність у наших поглядах на світ, на самих себе, на наше місце у всесвіті, тому вона названа "Ідентичність", повідомив Кириленко.

"Там багато деталей, пов’язаних з початком боротьби за відновлену незалежність, – кінець 80-х - початок 90-х, коли ми й зазнайомилися з Миколою, хоча займалися ніби різними справами", - уточнив урядовець.

Кириленко презентував книгу "Три розмови про Україну" / Фото: Назар Фурук; Любов Базів, Укрінформ

Читайте також: Кириленко: Автокефалія - важливий етап для здобуття повної незалежності

Кириленко додав, що в усіх трьох частинах читачі знайдуть "цікавинки", оскільки про деякі речі Святійший Патріарх сказав вперше, "принаймні так одверто", про деякі речі вперше сказали Василь Шкляр, Микола Вересень та він сам.

"У книзі є вкладка зі світлинами, яким спочатку не приділяли уваги, але потім, за наполяганням видавництва, ми зрозуміли, що це важливо. 70-80% цих знімків оприлюднюються вперше, ви бачили лише дуже невелику частину з них. Вони з різних періодів життя і діяльності співавторів книги", - розповів віце-прем'єр.

Він додав, що всі авторські виплати будуть повністю скеровані на допомогу бійцям АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-