Міжнародний фестиваль анімації Linoleum оголосив учасників

Міжнародний фестиваль анімації Linoleum оголосив учасників

Укрінформ
Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіа-мистецтва Linoleum, який відбудеться у Києві з 6 по 9 вересня за підтримки Держкіно України, оголосив учасників.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"До міжнародного конкурсу фестивалю надійшло понад 2500 заявок з 75 країн світу. Відібрано 49 робіт з 27 країн. Найбільша кількість фільмів - з Бельгії, Німеччини та Франції. Серед авторів міжнародного конкурсу є учасники відомих фестивалів: Annecy, Tribeca, Berlinale, Animafest Zagreb та інших. Причому одразу дві роботи - українських авторок. Фільм української художниці, ілюстраторки дитячих книжок Нати Метлух Pura Vida братиме участь від Естонії, а "Вниз" (Below) Ольги Макарчук - від Великобританії", - йдеться в повідомленні.

Щодо української програми фестивалю, то цьогоріч вона побила рекорди за кількістю заявок - надійшло 76 фільмів. Відібрано 14 робіт, серед яких володар гран-прі фестивалю "Відкрита ніч" - "Причинна: Історія кохання", фільм лауреата Berlinale Степана Коваля "Лабіринт", нові роботи Сашка Даниленка, Микити Лиськова, Ганни Рибак та інших.

Зазначається також, що цього року Linoleum представить спеціальну програму Ladies First - фільми, створені жінками про жінок, про їхні почуття, страхи, можливості та досягнення. Крім того, пройде дискусія на тему жінок-героїнь у сучасних анімаційних фільмах.

Окрім Міжнародного та Національного конкурсів, в рамках Linoleum відбудеться конкурс комерційних фільмів. У цю категорію входять реклама, освітні фільми та відеокліпи. До участі приймалися роботи як закордонних, так і українських авторів.

Читайте також: Держкіно дасть гроші на документальний фільм Пірву "Народжені квітнем"

У 2018 році Linoleum пройде в креативному просторі IZONE (станція метро "Тараса Шевченка"). Організатор фестивалю - анімаційна студія Animagrad.

Як повідомляють організатори, головна мета Linoleum - висвітлити розвиток найсучасніших напрямків в мистецтві анімації в Україні та за кордоном і познайомити глядачів з можливостями художнього вираження, котрі відкриває та дозволяє анімація.

16 липня на порталі Concert.ua стартує попередній продаж квитків на фестиваль за вигідною ціною.

Фестиваль відбудеться за підтримки Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) та Державного агентства України з питань кіно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-