Держкіно дасть гроші на документальний фільм Пірву

Держкіно дасть гроші на документальний фільм Пірву "Народжені квітнем"

Укрінформ
Держкіно уклало контракт з компанією "ТАТОФІЛЬМ" про надання кінопроекту "Народжені квітнем" державної фінансової підтримки розміром 1 млн 197 тис. 480 грн при загальній вартості виробництва фільму 3 млн 716 тис. 640 грн.

Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Кінопроект спільного українсько-румунського фільму "Народжені квітнем / Our special birthday" став одним з переможців десятого конкурсного відбору Держкіно. Режисером та співавтором сценарію стрічки є румунський режисер Адріан Пірву, українську частину команди складають співавтор сценарію Олена Максьом та оператор Денис Мельник, продюсер картини - Олена Єршова. Стрічка є першою українсько-румунською копродукційною картиною, яка створюється за підтримки Держкіно України", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, реліз стрічки в Україні заплановано на жовтень 2019 року.

Читайте також: Вийшов перший трейлер фільму "Дике поле" за романом Жадана

"Народжені квітнем" - це драма про чорнобильське покоління, яке намагається осмислити своє місце в сучасному світі. 25 квітня 1986 року молода румунська дівчина подалася в Україну на екскурсію. Вона була на 6-му місяці вагітності. Наступного дня вибухнув 4-й реактор найбільшої в Європі атомної електростанції, викидаючи в небо хмари радіоактивного пилу. У кінці липня повністю сліпим народився Адріан Пірву, син цієї молодої румунки, яка подорожувала Україною і дізналася про Чорнобиль тільки після повернення додому. Лише в результаті фантастичної материнської жертовності й зусиль лікарів дитині частково повернули зір.

Тож фільм є своєрідним нотатником напівсліпого сьогодні кінорежисера, члена Чорнобильської спільноти, який тридцять років потому подорожує Україною та Білоруссю і шукає своїх "співвітчизників" із чорнобильського покоління.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-