В п'ятницю 13-го  землян чекає сонячне затемнення

В п'ятницю 13-го землян чекає сонячне затемнення

Укрінформ
13 липня відбудеться часткове сонячне затемнення, яке зможуть побачити на південному узбережжі Австралії, на острові Тасманія та на частині Антарктиди.

Як пише Time, затемнення особливо рідкісне, тому що воно відбудеться в п'ятницю 13-го числа, в дату, яка вже давно вважається передвісником невдачі в популярній культурі.

За даними NASA, в п'ятницю 13-го не було сонячного затемнення з грудня 1974 року. І наступне часткове затемнення, що відбудеться у п'ятницю 13-го числа, очікується лише у вересні 2080 року.

Читайте також: Повне сонячне затемнення за останні 99 років

Найкращим місцем для спостереження за затемненням 13 липня називають місто Хобарт на острові Тасманія. Астрономи вважають, що близько 35% діаметра Сонця буде вкрите Місяцем о 13:24 за місцевим часом. Жителі південного узбережжя Австралії також зможуть побачити затемнення, але для них Місяць закриє менше чверті сонячного світла. Також затемнення зможуть побачити полярники в північній частині Антарктиди.

Часткове сонячне затемнення 13 липня розпочнеться о 4:48 за київським часом, максимального досягне апогею в 6:02, а вже в 7:13 закінчиться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-