"Добрий ранок" у країни буде примусово – заява НСТУ

Укрінформ
НСТУ вимушена транслювати телепрограму "Доброго ранку, Країно!" в ефірі телеканалу UA: Перший за рішенням суду.

Про це йдеться у заяві ПАТ "НСТУ", розміщеній на офіційній сторінці UA: Суспільне мовлення у Facebook.

"Телепрограма "Доброго ранку, Країно!", що вироблялась ТОВ "Ера-Медіа" за договором з НСТУ, незважаючи на припинення договору, продовжить транслюватися в ефірі телеканалу UA: ПЕРШИЙ. Вказана безпрецедентна ситуація обумовлена тим, що НСТУ отримало відповідну ухвалу суду про забезпечення позову, якою НСТУ зобов’язано приймати послуги від ТОВ "Ера-Медіа" та продовжувати трансляцію цієї програми", - сказано в повідомленні.

Також уточнюється, що ухвала про забезпечення позову прийнята Святошинським районним судом міста Києва 27 червня 2018 року в межах справи за позовом ТОВ "Ера-Медіа" про визнання договору між компаніями про виробництво програми продовженим.

"НСТУ вже подала заяву на скасування цієї ухвали й очікує на її розгляд судом", зазначають в компанії.

У червні, після отримання повідомлення від ПАТ "НСТУ" про припинення договору про створення на замовлення програми "Доброго ранку, Країно!", ТОВ "Ера-Медіа" звернулась до господарського суду міста Києва з позовною заявою про визнання договору продовженим.

Разом із позовною заявою було подано заяву про забезпечення позову, в якій ТОВ "Ера-Медіа" просило суд заборонити ПАТ "НСТУ" вчиняти будь-які дії, направлені на припинення трансляції програми "Доброго ранку, Країно!".

Господарський суд дійшов висновку, що наданих ТОВ "Ера-Медіа" пояснень та доказів недостатньо для розгляду заяв.

За інформацією НСТУ, далі ТОВ "Ера-Медіа" залучило фізичну особу (Скачко Злату Георгіївну) як другого відповідача, що дозволило звернутись уже до Святошинського районного суду міста Києва з ідентичним позовом до ПАТ "НСТУ". "Хто така пані Скачко НСТУ не відомо, вона не є і не була працівником чи контрагентом телерадіокомпанії", - зазначають в компанії.

Відповідно до ухвали Святошинського районного суду міста Києва від 27 червня 2018 року про забезпечення позову, заяву ТОВ "Ера-Медіа" було задоволено та заборонено НСТУ припиняти трансляцію програми "Доброго ранку, Країно!".

Читайте також: Україна вперше не поїде на Дитяче Євробачення - "UA: Суспільне"

Отже, керівництво ПАТ "НСТУ" мусить виконувати цю ухвалу і продовжувати трансляції телепрограми "Доброго ранку, Країно!" на телеканалі UA: ПЕРШИЙ, до моменту вирішення судом питання скасування цієї ухвали, сказано в заяві.

Команда Суспільного просить вибачення у телеглядачів каналу UA: ПЕРШИЙ за вимушене продовження трансляції програми з порушенням стандартів.

Нагадаємо, між ПАТ "НСТУ" та ТОВ "Ера-Медіа" 12 липня 2017 року було укладено договір про створення на замовлення програми "Доброго ранку, Країно!".

5 червня та 7 червня 2018 року НСТУ направила ТОВ "Ера-Медіа" рекомендовані листи про припинення договору про створення цієї програми через постійні порушення стандартів у програмі "Доброго ранку, Країно!". Дія договору мала би припинитися з 10 липня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-