У Мінінформі розповіли, як фільм “Дякую” популяризує Україну

У Мінінформі розповіли, як фільм “Дякую” популяризує Україну

Укрінформ
Стрічка "Дякую", яку на замовлення Мінінформу зняла Best Friends Film, успішно популяризує Україну завдяки успіху на кінофестивалях в різних країнах.

На цьому наголосила під час прес-конференції в Укрінформі радник міністра інформаційної політики України з питань міжнародної комунікації Марина Соботюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого року в міністерстві виникла ідея зняти стрічку, яка буде популяризувати Україну в світі. І оскільки був Рік Японії в Україні, ми вирішили, що головним героєм буде японець, який заблукав в Україні, проте отримав багато позитивних вражень від своєї подорожі. Наша мета була показати, що Україна - це не країна, в якій іде війна, бо війна все-таки закінчиться, а це країна потенційно ресурсна, і до нас повинні приїжджати туристи, а інвестори повинні вкладати свої кошти. Цю стрічку ми вже презентували в Японії, їм дуже сподобалося, що головний герой - японець, їм було дуже цікаво, як він подорожує Україною, тож багато хто захотів сюди приїхати", - розповіла Марина Соботюк.

Вона зазначила, що стрічку подали на велику кількість міжнародних фестивалів, і на деяких, де вона вже побувала, "Дякую" здобула перемогу.

"Зокрема, позаминулого тижня ми були на фестивалі "Бруківка" у Кам'янці-Подільському і отримали приз глядацьких симпатій - як найкращий професійний фільм", - поінформувала радник міністра.

Соботюк також додала, що на показах в Україні і за кордоном дуже тепло приймали цей фільм - і 19 травня, на День Європи в Україні, коли Студентська рада при МІП презентувала цю стрічку у 8 містах України, і два тижні тому в Португалії, де є дуже велика українська діаспора, що оцінила її як дуже хорошу роботу про Україну.

Читайте також: У Карлових Варах відбулася світова прем’єра українського фільму "Вулкан"

Режисер стрічки "Дякую" Дзен Євстігнейкін зазначив, зокрема, що картина була на фестивалях у Токіо, в Румунії, де виграла у номінації "найкращий монтаж", на міжнародному фестивалі Tourfilm Riga 2018 у Ризі, де посіла друге місце серед 500 учасників у номінації "кращий регіон".

"За 25 хвилин фільму важко було охопити всю країну. Ми показали основні регіони, куди потрапив наш головний герой, якого зіграв справжній японський професор, що вже 5 років живе у Києві і написав книжку про Україну. Ми справді мандрували нашою країною, і, як показано в картині, нас скрізь дуже гостинно, доброзичливо зустрічали - і у Львові, і в Одесі..." - сказав режисер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-