У Карлових Варах відбулася світова прем’єра українського фільму

У Карлових Варах відбулася світова прем’єра українського фільму "Вулкан"

Укрінформ
Прем’єра української стрічки "Вулкан" відбулася в рамках конкурсної програми "East of the West" 53-го Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з питань кіно, за підтримки якого створено фільм.

"Фільм "Вулкан" створений Україною спільно з Німеччиною та Монако. З українського боку виробництво картини здійснила кінокомпанія "ТАТОФІЛЬМ" (продюсер Олена Єршова) і ГО "Південь" (продюсер Дар'я Аверченко) за підтримки Держкіно. Наступні покази фільму в рамках фестивалю відбудуться 2 липня о 16:30 в кінотеатрі Lazne III, а також 4 липня о 13:30 у театрі Husovka", - ідеться в повідомленні Держкіно, яке привітало творців стрічки з прем'єрою і побажало перемоги в конкурсі.

Також підкреслюється, що під час прем'єри режисер фільму Роман Бондарчук згадав про незаконно ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

"Я хочу привернути увагу до Олега, мого колеги, який уже 49-ий день голодує у російській в'язниці. Ми повинні пам'ятати про нього і про ще 60-ох українських політв’язнів", - сказав Бондарчук.

Читайте також: У Карлових Варах відкривається кінофестиваль - покажуть і три українські фільми

Як повідомлялося, російські спецслужби затримали Сенцова в анексованому Криму в травні 2014 року. 25 серпня 2015 року Північнокавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угруповання і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у Росії.

Звільнення Сенцова вимагають громадські діячі Чехії, російські письменники та науковці, ПАРЄ, PEN International, режисери Франції, посольство США в Україні, Євросоюз, ОБСЄ, Amnesty International, Міністерства закордонних справ Канади, Великої Британії, Литви, Сейм Польщі, посли «Великої сімки» та інші.

Загалом у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-