На Київщині стартував Всеукраїнський етап військово-патріотичної гри

На Київщині стартував Всеукраїнський етап військово-патріотичної гри "Джура"

Укрінформ
У Переяслав-Хмельницькому Київської області стартував 10-й ювілейний Всеукраїнський етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Джура".

Про це повідомляє Урядовий портал.

"На змагання "Джура-2018: Наддніпрянська Січ", що триватимуть до 15 липня, з'їхались школярі з усієї України - переможці обласних етапів змагань, вони візьмуть участь у спортивних змаганнях, вікторинах, мистецьких конкурсах, майстер-класах, рейд-походах, краєзнавчих екскурсіях, ознайомляться з роботою козацьких і молодіжних патріотичних організацій. Учасники відвідають Черкащину, Київ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, змагання відкрились ходою вулицями Переяслава, підняттям прапорів, потім присутні вшанували полеглих героїв - учасників АТО на Донбасі хвилиною мовчання, учасники патріотичних змагань поклали квіти до пам'ятного знаку Героям Небесної сотні.

Учасників заходу також привітав віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко.

Читайте також: Для української малечі в Будапешті організували "Веселі канікули"

"Уряд, держава підтримує такі патріотичні заходи, які зараз відбуваються у Переяславі. Любити і захищати Україну в усі часи було найсерйознішою справою. Багато хто думав, що нам не потрібно ні армії, ні козацтва, ні згадок про минуле, аж поки Росія не напала і не почала вбивати українців", - зазначив Кириленко.

В урочистому відкритті всеукраїнського етапу змагань також взяли участь представники Міністерства освіти і науки України, українських патріотичних громадських організацій та інші.

Як відомо, Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра "Джура" ("Сокіл") - це системна форма позакласної роботи з національно-патріотичного виховання учнівської молоді, один із заходів реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки, затвердженої Указом Президента України від 13 жовтня 2015 року № 580/2015.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-