Фільм

Фільм "Стрімголов" став переможцем Bobritsa Film Festival

Укрінформ
Переможцем Bobritsa Film Festival, який у ці вихідні відбувся у селі Бобриця, став фільм "Стрімголов" Марини Степанської, створений за підтримки Держкіно.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Режисер фільму "Стрімголов" Марина Степанська отримала фігурку бобра авторської роботи, виробленого з повсті в єдиному екземплярі", - ідеться у повідомленні.

Отримуючи нагороду, Степанська зазначила, що фестивалі за межами Києва зараз для неї цікавіші за "головні" кінофестивалі країни, оскільки це геть інша публіка - безпосередня і не знайома з "брендами" українського кіно, тому їй важко щось нав'язати.

"Крім того, це можливість створення нового кола глядачів, можливість розповісти про інше кіно потенційним його фанатам. Найпрекраснішим моментом фестивалю за ці два дні - крім отримання Бобрика - було обговорення фільму з глядачами. Були такі точні коментарі і рефлексії, що в мене не лишилось сумнівів - аудиторія авторського кіно не залежить від географії. Все залежить від того, яким чином і хто з цією аудиторією працює. Сподіваюсь, наступного року в Бобриці буде вже свій кіноклуб", - сказала режисер.

Гостями Bobritsa Film Festival стали українські актори, режисери та продюсери, зокрема Віктор Андрієнко, Дмитро Хом’як, Світлана Зінов’єва, Ігор Савиченко, Андрій Різоль.

Читайте також: Lucasfilm заморозив виробництво спін-оффів до "Зоряних воєн"

Більше половини програми становили фільми, створені за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Серед них комедійна стрічка "Припутні" Аркадія Непиталюка, анімаційна "Микита Кожум'яка" Манука Депояна, дитячий фільм "Іван Сила" Віктора Андрієнка, "Будинок "Слово" Тараса Томенка, італійсько-український фільм "IZI" Андреа Ман’яні. Також до програми увійшли короткометражні збірки від організації "СУК", проекту "Дивись українське" та Української Кіношколи при Film.ua, режисерів Катерини Горностай, Філіпа Сотниченка, Антоніо Лукича, Павла Острікова та інших.

Фільмом-закриття стала документальна стрічка, номінант на "Оскар-2016" "Українські шерифи" режисера Романа Бондарчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-