Найчисленніше виконання

Найчисленніше виконання "Молитви за Україну”: у Сумах планують рекорд

Укрінформ
У Сумах під час ХVІІ всеукраїнського фестивалю духової музики "Сурми України", який проходитиме 27-28 червня, планується встановити рекорд із найчисленнішого виконання "Молитви за Україну".

Про це у понеділок, 18 червня, під час апаратної наради в Сумській міськраді повідомила начальник міського відділу культури Наталія Цибульська.

"Програма фестивалю, як завжди, насичена та яскрава. Майже усі заходи проходитимуть в історичній частині міста та у найбільш визначних та мальовничих місцях. 27 червня на Театральній площі відбудеться урочисте відкриття фестивалю та шоу духових оркестрів. Наступного дня на майдані Незалежності учасники фестивалю стануть окрасою урочистостей з нагоди відзначення Дня Конституції України. Далі духові оркестри даруватимуть сумчанам та гостям міста незабутні хвилини спілкування з чарівним світом живої музики в обласному академічному театрі драми і музичної комедії ім. Щепкіна та на різних майданчиках міста. Увечері на стадіоні "Ювілейний”, як завжди, відбудеться гала-концерт фестивалю "Сурми України”, під час якого планується встановлення рекорду з найчисельнішого виконання духовного гімну нашої країни "Молитва за Україну”, - зазначила посадовець, додавши, що вхід на всі заходи - вільний.

За її словами, на фестиваль приїдуть 12 художніх колективів із різних міст України. Очікувана кількість учасників – близько 500 чоловік.

Читайте також: Фестиваль на Тернопільщині повернув гостей на сто років назад

Що стосується планованого рекорду, то музиканти на духових інструментах одночасно зіграють мелодію "Молитви за Україну”, а глядачам організатори запропонують заспівати. Досягнення фіксуватиметься представниками національного реєстру рекордів України.

"Молитва за Україну" - урочистий музичний твір, відомий також під назвою "Боже великий, єдиний, нам Україну храни” або як духовний гімн України. Музику до нього у 1885 році написав Микола Лисенко, слова Олександра Кониського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-