У Тульчині відкрили

У Тульчині відкрили "Леонтович Арт-Квартал"

Фото
Укрінформ
На Вінниччині у м. Тульчин у п’ятницю відкрили "Леонтович Арт-Квартал" під час ІІ Міжнародного оперного openair фестивалю Operafesttulchyn.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив голова оргкомітету проекту "Леонтович Арт-Квартал" Олександр Нікітюк.

"Леонтович Арт-Квартал" - це культурний стартап, проект, що переміг у конкурсі Мінкульту "Малі міста – великі враження". Його спільно реалізовували Тульчинська ОТГ та ГО "Лабораторія актуальної творчості", й у результаті маємо 8 об’єктів монументального стінопису, - муралів на музичну тематику, які прикрасили будівлі міста. Найбільший із них – на стіні будинку культури в парку Леонтовича, де зображено фасад міланського оперного театру La Scala", - розповів Нікітюк.

Мурали розташувалися на міських будівлях між музеєм-квартирою композитора Миколи Леонтовича, музичною школою, казармами Суворова і палацом Потоцьких. Також у місті з’явилися стінописи "Опера", портрет Миколи Леонтовича в обрамленні ластівок та нот легендарного "Щедрика", "Музи" тощо. Загалом над реалізацією цього проекту працювали близько тридцяти художників з різних міст країни.

Читайте також: "Ла Скала" й ноти "Щедрика": Тульчин розфарбували до оперного фестивалю

Окрім того, в  міському сквері встановили інтерактивний пам’ятник "Щедрику" Леонтовича, створений  за проектом вінницького художника Єгора Лобузнова. Це композиція-присвята з використанням світла, музичного інтерактивного супроводу та живлення від сонячної енергії. Її ключовим елементом став скрипковий ключ, обвитий по спіралі нотним станом з прикріпленими на ньому різнокольоровими дзвониками.

Як повідомляв Укрінформ, на Вінниччині у п'ятницю на території парку Палацу Потоцьких у м. Тульчин стартує ІІ Міжнародний оперний openair фестиваль Operafesttulchyn, який триватиме 8-10 червня. На Operafesttulchyn-2018 виступлять понад 30 солістів з Австрії, Німеччини, США та України, 300 оркестрантів, 50 танцюристів, 180 учасників хорових колективів та чотири всесвітньо відомих диригенти, - Оксана Линів (Австрія - Україна), Тарас Криса (США), Юрій Ярко (Україна) та Володимир Сивохіп (Україна).

Фото: Владислав Мусієнко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-