Концерти, 3D-декорації та рок: на Вінничині стартує фестиваль Operafesttulchyn

Концерти, 3D-декорації та рок: на Вінничині стартує фестиваль Operafesttulchyn

Укрінформ
На Вінниччині у п’ятницю на території парку Палацу Потоцьких у м. Тульчин стартує ІІ Міжнародний оперний openair фестиваль Operafesttulchyn.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила арт-директор фестивалю Ірина Френкель.

«У п’ятницю стартуємо з ІІ Міжнародним оперним openair-фестивалем OPERAFESTTULCHYN. У Тульчині упродовж трьох днів покажемо найкращі і всіма улюблені оперні шедеври у живому виконанні. Програму розширили з урахуванням інтересів дітей та молоді, тому глядачі зможуть побачити, окрім опери класичної, ще й рок-оперу та мюзикл», - повідомила Френкель.

За її словами, цьогорічний Operafesttulchyn триватиме три дні і пройде на базі палацу Потоцьких у м. Тульчин упродовж 8-10 червня. Загалом на фестивалі Operafesttulchyn-2018 виступлять понад 30 солістів з Австрії, Німеччини, США та України, 300 оркестрантів, 50 танцюристів, 180 учасників хорових колективів та чотири всесвітньо відомих диригенти, - Оксана Линів (Австрія - Україна), Тарас Криса (США), Юрій Ярко (Україна) та Володимир Сивохіп (Україна).

Відкриється фестиваль гала-концертом, під час якого пролунають найвідоміші арії з всесвітньовідомих і легендарних опер - «Севільський цирульник», «Лючія ді Ламмермур», «Макбет», «Чарівна флейта», «Ксеркс», «Набукко», «Лакме», «Снігуронька», «Запорожець за Дунаєм», «Джанні Скіккі», «Казки Гофмана», «Турандот», «Кармен», а також «Травіата».

У програмі першого дня фесту опера Петра Чайковського «Мазепа», адаптована українською мовою, у виконанні артистів Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка. А в межах нічної програми для молодіжної аудиторії покажуть україномовну версію рок-опери Ендрю Ллойда Веббера «Ісус Христос - Суперзірка».

Другого фестивального дня, у суботу, для найменших меломанів передбачена дитяча вистава за мотивами опери Миколи Лисенка «Коза-дереза». Доросла ж аудиторія зможе насолодитися «Паяцами» Руджеро Леонкавалло та «Дон Жуаном» Вольфганга Амадея Моцарта.

Насиченою буде й програма останнього дня Operafesttulchyn. Закриватимуть фестивальну програму концерт «Гала-Вагнер», під час якого пролунають арії та увертюри найвідоміших опер композитора, а також концертна версія всесвітньовідомого мюзиклу Джона Кандера «Чикаго», на показ якого в Україні організатори фесту отримали ексклюзивні права.

Читайте також: Гройсман відкриє у Тульчині ІІ Міжнародний оперний фестиваль Operafesttulchyn

Вперше на фестивалі замість традиційних театральних декорацій будуть застосовані вражаючі уяву 3D-декорації, спеціально створені для кожної з опер. А доповненням яскравих нічних програм, які розпочинатимуться по завершенні вечірніх концертів, стане 3D-меппінг-шоу.

Організатори передбачили для гостей фестивалю цікаві зони для відпочинку, ексклюзивне оперне меню від кулінарних партнерів, а також спеціально розроблені туристичні маршрути та екскурсії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-