В український прокат вийде фільм Серебреннікова про молодого Цоя

В український прокат вийде фільм Серебреннікова про молодого Цоя

Укрінформ
В український прокат 28 червня виходить "Літо" російського режисера Кирила Серебреннікова - біографічний мюзикл про Віктора Цоя, що був представлений в основній програмі Каннського кінофестивалю, де отримав премію за найкращий саундтрек.

Про це повідомляє компанія "Артхаус Трафік".

"Фільм розповідає про початок творчого шляху Віктора Цоя і групи "Кіно", про його взаємини з Майком Науменком, його дружиною Наталею і багатьма, хто був в авангарді рок-руху Ленінграда 1981 року. Фільм сповнений музики, якою живуть і дихають герої - у "Літі" звучать культові треки того часу", - ідеться в повідомленні.

Головну роль у фільмі виконав кореєць Тео Ю. У ролі Майка Науменка знявся Рома Звєрь - для фронтмена групи "Звєрі" вона стала дебютом у кіно. В основу "Літа" лягли спогади вдови Майка Науменка Наталії - її у фільмі зіграла Ірина Старшенбаум.

Читайте також: У Каннах розгорнули плакат на підтримку Серебреннікова

Міжнародна прем'єра стрічки відбулася на Каннському кінофестивалі, де фільм претендував на "Золоту пальмову гілку" і був відзначений премії за найкращий саундтрек. На червоній доріжці фестивалю творча група закликала звільнити режисера фільму Кирила Серебреннікова, який перебуває під домашнім арештом за політично мотивованою справою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-