У Каннах розгорнули плакат на підтримку Серебреннікова

У Каннах розгорнули плакат на підтримку Серебреннікова

Укрінформ
У Каннах актори і продюсери фільму «Літо» режисера Кирила Серебреннікова, який перебуває в Росії під домашнім арештом, розгорнули плакат з його ім'ям на червоній доріжці Палацу фестивалів.

У такий спосіб вони висловили підтримку режисеру і протест проти заборони Серебреннікову приїхати на фестиваль, незважаючи на особисте звернення керівників фестивалю до президента Росії, повідомляє RFI

"На знак підтримки режисера Кирила Серебреннікова, який залишився в Москві під домашнім арештом, творці фільму «Літо» розгорнули на червоній дорожці каннського Палацу фестивалів плакат з його ім'ям. Значок з ім'ям Кирилла Серебреннікова був на корсажі сукні Ірини Старшенбаум", - йдеться у повідомленні.

Плакат з ім'ям Серебреннікова підняв також арт-директор фестивалю Тьєррі Фремо, який повідомив, що Володимир Путін відмовив у дозволі Серебреннікову приїхати у Канни.

"Вчора ми отримали відповідь президента Путіна, який нам передав посол Росії у Франції", - повідомив Фремо. Відповідь російського президента, за його словами, зводиться до такого: "Я був би радий вам допомогти, але у Серебреннікова проблеми з правосуддям, а правосуддя в Росії незалежне".

Читайте також: Сума збитків у справі Серебреннікова зросла вдвічі - адвокат

Ці слова зустріли сміхом у залі, зазначає видання.

Як повідомлялося, офіційна прем'єра фільму «Літо», який претендує на Золоту пальмову гілку, відбулася ввечері в середу, 9 травня. Фільм розповідає про перше літо дружби ще зовсім молодого Віктора Цоя і зірки російського рок-андеграунду Майка Науменка, лідера групи «Зоопарк». У фільмі звучать пісні Цоя і Науменка, а також західних рок-груп і співаків від T-Rex до Лу Ріда, які були головним джерелом натхнення та інновацій для рок-музикантів у 70-х роках по всьому світу.

Фото:  REUTERS/Stephane Mahe

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-