Столична влада хоче, щоб Київський бал став традиційним

Столична влада хоче, щоб Київський бал став традиційним

Укрінформ
Столична влада хоче, щоб Київський бал, який вперше відбудеться на Контрактовій площі 1-2 червня, став традиційним, а рекорд з масового виконання вальсу був побитий вже наступного року.

Про це розповів на брифінгу голова Подільської райдержадміністрації Валентин Мондрієвський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми хочемо зробити Контрактову площу якомога цікавішою як для мешканців Подолу, так і для всіх киян, і для туристів. Вона є частиною великого культурно-історичного маршруту Києвом, який зараз розвиває міський голова Віталій Кличко: Лавра, Алея художників, Володимирська гірка, Поштова площа тощо. Ми не збираємося зупинятися, і наступного року плануємо покращити рекорд з масового виконання вальсу на площі", - зазначив очільник райадміністрації.

Мондрієвський підкреслив, що районна влада апробує різні варіанти пожвавлення міського життя на Контрактовій, якісь бракує, інші підтримує. З негативних прикладів згадав цирк "Кобзов", який, за його словами, більше тут не з'явиться; з позитивних - колесо огляду: місцеві жителі, зазначив він, вже втретє просили подовжити термін його роботи.

Він розповів, що і сам збирається танцювати під звуки "Київського вальсу". Хоча раніше танцями не займався, за останні два з половиною місці засвоїв необхідні па.

Читайте також: Під завісу сезону: Нацопера запрошує на прем'єру балету "Юлій Цезар"

Як повідомляв Укрінформ, 1-2 червня у Києві на Контрактовій площі вперше відбудеться бал незвичайного формату, який об'єднає в собі світові бальні традиції та демократичність міського свята. Захід буде відкритим для усіх бажаючих. Очікують, що бал відвідають 70 тис. гостей з усієї України та з-за її меж. У програмі - жива музика, майстер-класи, спілкування з зірками сцени та спорту тощо. Вестимуть розважальну програму популярні радіоведучі. У День захисту дітей, 1 червня, на балу встановлять всеукраїнський рекорд - понад 1 тис. дітей віком 6-17 років одночасно виконають вальс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-