Виставка української художниці увійшла в топ-11 культурних подій Нью-Йорка

Виставка української художниці увійшла в топ-11 культурних подій Нью-Йорка

Укрінформ
Американський портал Artnet News назвав в числі 11 головних культурних подій тижня в Нью-Йорку виставку української художниці Зінаїди "4.5.0.".

Портал повідомляє, що виставка відкриється 1 червня в арт-центрі WhiteBox, пише ZN.UA.

Згідно з повідомленням Artnet News, це перша персональна виставка Зінаїди в США. У фокусі виставки – образи і міфи, що оточують тематику жінки та жіночої ідентичності, які художниця черпає з української культурної спадщини.

Портал повідомляє, що назва виставки "4.5.0." – це код, що раніше використовувався українськими військовими і означав "все спокійно"; пізніше ветерани АТО трансформували цей код у побажання миру. Мета проекту – пошук об'єднуючої, сучасної ідентичності для України.

Перша персональна виставка художника Зінаїди триватиме в арт-центрі WhiteBox до 5 липня. На відкритті 1 червня також буде показаний перформанс "Калина" на основі фрагмента відео Зінаїди "Трансформація".

Окрім перформансу, в рамках виставки відбудеться презентація ARTREHUB – проекту, в рамках якого художниця проводить в Україні арт-реабілітаційні тренінги для учасників АТО і постраждалих під час конфлікту на Донбасі.

Читайте також: PinchukArtCentre презентує свою першу книгу на Книжковому Арсеналі

Арт-центр WhiteBox був відкритий в 1998 році в Нижньому Манхеттені (329 Broome Street). Позиціонується як "некомерційний художній простір".

Зінаїда – відома українська художниця, яка брала участь у групових виставках у Нью-Йорку і Маямі. "Я хочу, щоб мої роботи стали інструментом для створення позитивної уваги до України", – каже Зінаїда

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-