Першу нагороду “Молодості” отримає актор, що зіграв у фільмі про Донбас

Першу нагороду “Молодості” отримає актор, що зіграв у фільмі про Донбас

Укрінформ
Володарем першої нагороди 47-го Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість" - за внесок у світове кіномистецтво - стане відомий німецький актор Юрген Прохнов.

Про це повідомив генеральний директор кінофестивалю Андрій Халпахчі в інтерв'ю Укрінформу.

"Юрген Прохнов - це абсолютно знакове ім'я, видатний німецький актор, який багато знімається в Голлівуді. Він отримає приз "За внесок у світове кіномистецтво", - сказав Халпахчі.

Водночас він зазначив, що цей приз, який традиційно вручається на церемонії відкриття кінофестивалю "Молодість", цього разу ймовірно вручать пізніше, оскільки Прохнов може просто не встигнути на відкриття, яке відбудеться 27 травня.

"Імовірно, ми вручимо йому нагороду під час презентації українсько-німецького фільму "Остання подорож Леандера", де він знімався і який буде представляти", - додав генеральний директор кінофестивалю.

Читайте також: "Молодість" оголосила розклад Майстерні Талантів

Прохнов цьогоріч буде почесним гостем "Молодості". Він зіграв одну з головних ролей у фільмі Девіда Лінча "Дюна" і є зіркою голлівудських блокбастерів "Літак президента", "Суддя Дред" та "Код Да Вінчі". На фестивалі буде представлено його найновішу стрічку "Остання подорож Леандера". Ця стрічка Ніка Бейкера Монтейса знята в копродукції Німеччини та України. У центрі фільму дві родини: німецька та українська, а також дві війни - Друга світова та протистояння на Донбасі. Усе це німецький режисер зумів об'єднати на екрані в одній великій життєвій драмі. Після смерті дружини 92-річний Едуард Леандер відмовляється доживати віку в будинку для літніх. Натомість він разом з онукою Адель сідає на потяг і їде до України, де в часи Другої світової воював з СРСР як офіцер вермахту, а ще мав пристрасну любовну пригоду.

Зйомки 107-хвилинної стрічки відбувались у Німеччині та Україні. Виробництвом займалась компанія Tobis Film за підтримки Rundfunk Berlin-Brandenburg. Презентувати драму до столиці також приїде режисер фільму Нік Бейкер Монтейс.

Більше про фестиваль і його події читайте в інетрв'ю Андрія Халпахчі на сайті Укрінформу.

Як повідомляв Укрінформ, 47-й КМКФ "Молодість" відбудеться в Києві 27 травня - 3 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-