Помер відомий режисер, автор фільму

Помер відомий режисер, автор фільму "Комісар"

Укрінформ
Відомий радянський кінорежисер Олександр Аскольдов помер у понеділок.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на джерело в близькому оточенні режисера.

"Олександр Аскольдов помер після важкої тривалої хвороби в госпіталі в Швеції. Йому було 85 років", - сказав співрозмовник.

За його словами, Аскольдова буде поховано у Швеції, де живуть його дочка і внучка.

Популярність режисерові приніс фільм "Комісар", знятий у 1967 році за оповіданням Василя Гроссмана "У місті Бердичеві". Головні ролі в ньому зіграли Нонна Мордюкова, Ролан Биков, Василь Шукшин, Раїса Недашківська. Музику написав Альфред Шнітке.

Фільм було заборонено цензурою, і він 21 рік пролежав "на полиці". Режисерові на Мосфільмі написали в трудовій книжці: "Звільнений як профнепридатний". Під час перебудови і гласності під тиском світової громадськості керівництво Держкіно випустило стрічку в обмежений прокат: було надруковано сім копій.

Після прем'єри фільм "Комісар" було показано на численних кінофестивалях, він отримав масу призів, а також неодноразово входив в ТОП-100, який складають кінокритики.

У 1981-1985 роках Аскольдов працював директором і художнім керівником кіноконцертного залу "Росія". В останні роки він викладав в кіношколах і університетах Німеччини, Швеції, Англії та Італії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-