"Особливий погляд" у Каннах: кращим режисером визнали Лозницю

Укрінформ
Українського режисера Сергію Лозницю визнали кращим режисером у програмі Un Certain Regard ("Особливий погляд") 71 Каннського кінофестривалю.

Ця програма є другою за значенням після основної конкурсної програми, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Український режисер Сергій Лозниця став номінантом у категорії «Найкращий режисер» за фільм «Донбас», який відкривав показ програми «Особливий погляд», - повідомили організатори Каннського кінофестивалю.

Програма Каннського кінофестивалю "Особливий погляд" має на меті презентацію "нетипових" для головного конкурсу фестивалю фільмів, а також їхніх авторів.

"Ми, як журі, відчуваємо, що із двох тисяч фільмів, які розглядалися на фестивалі, 18 стрічок, які ми бачили, були вже по-своєму великими переможцями... Але нам довелося вибрати п'ять фільмів", - заявив президент журі "Особливого погляду" Бенісіо Дель Торо під час церемонії, яка пройшла у Театрі Дебюссі.

Читайте також: Фільм "Донбас" приголомшив реалістичністю глядачів у Каннах - RFI

Окрім того, у категорії «Найкраща музика до фільму» здобула перемогу українсько-французько-ісландська кінострічка "Жінка на війні" (режисер – Бенедикт Ерлінгсон). Фільм отримав нагороду в Каннах за найкращу музику - SACD (Authors' Society). Ця кінострічка була представлена у 57 програмі Semaine de la Critique (Тиждень критики").

Фото: Irine West

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-