Kids Movie Fest відкриє

Kids Movie Fest відкриє "Планета тиші", створена за участі дітей без слуху

Укрінформ
Третій Міжнародний дитячий кінофестиваль Kids Movie Fest відбудеться 19-20 травня. Його відкриє фільм "Планета тиші", створений за участі підлітків із Житомирського інтернату для глухих дітей.

Про це сказала на прес-конференції режисер, президент кінофестивалю Kids Movie Fest Світлана Погасій, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Презентація фільму "Планета тиші" відбудеться на Kids Movie Fest 19 травня в кінотеатрі "Кінопанорама". Це буде на відкритті фестивалю о 13:30. На відкриття прийдуть діти, режисери, журі. Вхід на фестиваль вільний", - оголосила президент фестивалю. 

Вона нагадала, що кожен рік фестиваль організовує соціальні проекти, покликані через кінотерапію допомагати дітям ставати більш впевненими в собі, інтегруватися в суспільство. Погасій повідомила, що цьогоріч разом з організацією "Карітас-Спес" Римо-католицької церкви України фестиваль задумав проект, в якому діти з Житомирського інтернату глухих разом з дітьми зі слухом за 6 днів зняли десятихвилинний ігровий фільм. Це відбувалося на оздоровчій базі "Надія" в селі Зарічани на Житомирщині. Причому діти зі слухом і без навчилися комунікувати між собою, знаходити різні способи спілкування. 

За словами Погасій, створення фільму було непростим завданням, оскільки діти пройшли всі процеси кіновиробництва - брали участь у створенні сценарію, робили розкадровку, складний грим, костюми та декорації. Фільм створили за 6 днів. Діти назвали його "Планета тиші". 

"Проект мав два завдання - ознайомити дітей з кіновиробництвом і проявити свої здібності, а також знаходити нові способи інтегруватися у світ, який чує. Надзавданням фільму є донести до нас проблему цих дітей, адже те, що вони не чують, не означає, що їм нема чого сказати, і вони теж хочуть мати цікаве майбутнє", - зазначила Погасій. 

Як розповів Денис Шацький - актор, режисер, викладач кіношколи KidsMovie, творчий директор МДКФ, важливо також розвивати у цих дітей розмовні навички, і в таборі, де перебували діти під час роботи над проектом, проводили такі заняття за власною методикою. Адже якщо діти зможуть користуватися і жестовою мовою, і звичайною, їм буде легше інтегруватися в суспільство. Водночас він підкреслив, що спілкування з цими дітьми змінило його життя. 

"Після зустрічі з цими дітьми я зрозумів, що є великий шар неопрацьованої техніки в акторській майстерності - це робота з жестами, якої не вчать. А це дуже круто для акторів, які часто мають проблему з тим, що їм нікуди діти руки. Також було важливо на заняттях змусити дітей, які соромилися свого голосу, працювати з ним і заговорити. І діти говорили слова і рядки, з різними інтонаціями. І ми зрозуміли, що наша методика працює, і якщо ми і далі будемо цим займатися, це буде великою справою для цих дітей", - сказав Денис Шацький.

Читайте також: Кінофестиваль "Відкрита ніч. Дубль 21" приймає заявки до 25 травня

Погасій також повідомила, що на фестиваль цьогоріч надійшло близько 200 робіт з понад 60 країн світу, зокрема 49 фільмів зі США.

"Це дуже важливо, тому що торік це було 7 країн. Крім того, у нас заявлено близько 80 українських фільмів. І це фільми від дітей, яким 13-16 років. Після відбору журі на фестивалі буде показано близько 60 робіт. 4-годинні покази відбудуться у суботу і неділю. Також на фестивалі будуть презентовані всі кіношколи Києва, зокрема кіношколу прокату, студію анімації "Червоний собака", проект "Жовтий автобус", - зазначила президент Kids Movie Fest. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-