Прикордонники не пустили в Україну російську співачку Сурганову

Прикордонники не пустили в Україну російську співачку Сурганову

Укрінформ
Представники ДПСУ не пропустили до України артистку з РФ Світлану Сурганову, яка відвідувала окупований Крим.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook речник ДПСУ Олег Слободян.

"Сьогодні вночі в ППр "Жуляни" прикордонники не пропустили до України ще одну артистку з РФ - Світлану Сурганову. І знову причиною відмови стали відвідини окупованого Криму через тимчасово закриті пункти пропуску", - написав він.

Слободян повідомив, що під час оформлення пасажирів рейсу, що прибув з Мінська, була виявлена громадянка РФ Світлана Сурганова ("Сурганова и оркестр"). Під час бесіди із нею встановлено, що у травні 2016 року Сурганова дійсно відвідувала ТОТ АР Крим авіарейсом з Петербурга до Сімферополя та за 2 дні повернулася до Росії. До України співачка прилетіла з приватною метою, але законодавство про тимчасово окуповані території не передбачає виключень. Принаймні, до моменту звільнення Криму.

Читайте також: У Держприкордонслужбі пояснили, чому українцям не варто їхати на ЧС-2018 до Росії

У рамках компетенції прикордонники ухвалили рішення про непропуск цієї громадянки до України та заборону їй в'їзду терміном на 3 роки.

"Загалом впродовж 2017-18 років прикордонники не пропустили через кордон та заборонили в'їзд до України вже 117 артистам та іншим публічним діячам з РФ, які порушували вітчизняне законодавство щодо відвідин ТОТ АР Крим", - написав речник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-