Директор

Директор "Молодості" розповів про українські фільми на фестивалі

Укрінформ
Дебютні роботи українських кінематографістів, крім Національного конкурсу, змагатимуться у двох конкурсних програмах 47-го Київського міжнародного кінофестиваль "Молодість".

Про це повідомив на фінальній прес-конференції у п'ятницю програмний директор кінофестивалю Ігор Шестопалов.

"У програмі студентського кіно змагатиметься фільм "Мить", режисер Юлія Тамтура. В програмі "Короткометражні фільми" - стрічка "Камалока", режисер Ярослав Коротков", - сказав Шестопалов.

Він зазначив, що очікується ще один фільм до програми повнометражних ігрових фільмів, але не повідомив, чи буде він від України.

"Ми ще додамо один фільм. Це буде наступного тижня. Чекаємо новин від нашого гендиректора Андрія Халпахчі з Каннського кінофестивалю", - зазначив програмний директор.

Читайте також: Червона доріжка та відкриті сеанси: 27 травня у Києві стартує "Молодість"

За його словами, до семи повнометражних фільмів цієї програми, які були оголошені на першій прес-конференції ("Антена", Ізраїль, режисер Арік Ротстейн; "Опіка", Франція, режисер Ксав'є Легран; "Я не відьма", Велика Британія, Франція, Німеччина, режисер Рунгано Ніоні; "Страшна мати", Грузія, Естонія, режисер Ана Урушадзе; "Тиха ніч", Польща, режисер Пьотр Домалєвський; "Спадкоємиці", Парагвай, Німеччина, Уругвай, Бразилія, Норвегія, Франція, режисер Марсело Мартінессі; "Зимові брати", Данія, Ісландія, режисер Глинур Палмасон) на сьогодні додались іще чотири. Це - "Ворони", Швеція, режисер Єнс Ассур; "Мандрівник", Франція, Ліван, режисер Хаді Гандур; "Ретабло", Перу, Німеччина, Норвегія, режисер Альваро Дельгадо-Апарісіо; "Святий", Литва, Польща, режисер Андріус Блажевічюс.

Шестопалов також розповів про українські прем'єри на "Молодості".

"В програмі "Українські прем'єри" ми покажемо новий фільм "Вівчарі" Ігоря Стрембіцького, володаря "Золотої пальмової гілки" в Каннах за найкращий короткометражний фільм. Фільм включає 4 документальні стрічки і знятий у віртуальній реальності. Також у програмі повнометражний фільм "Пан Ніхто" Олександра Фразе-Фразенка, присвячений поету-модерністу Ігорю Калинцю, і хорор "Лиса Гора" Романа Перфільєва", - сказав програмний директор фестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-