"Мельпомена Таврії" цьогоріч збере майже 60 театрів

Укрінформ
У ХХ міжнародному фестивалі "Мельпомена Таврії", що пройде із 17 по 27 травня у містах Херсон та Миколаїв,  візьмуть участь  57 театрів.

Про це поінформував у четвер президент фестивалю - генеральний директор-художній керівник Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша Олександр Книга, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вже є кінцева цифра театрів і вистав. Весь час додавалися театри, узгоджувалась програма. На сьогодні у нас 57 театрів на два міста, з них 45 гратимуть у Херсоні, інші - в Миколаєві ", -  розповів Книга.

Він зазначив, що загалом на цьому фестивалі глядачам буде показано 69 вистав.

У ХХ міжнародному театральному фестивалі "Мельпомена Таврії", крім театрів України, візьмуть участь театри з Португалії, Німеччини, Литви, Польщі, Угорщини, Туреччини, Ізраїлю, Білорусі, Вірменії, Грузії та Молдови.

Як повідомив Книга, загалом "заявок  було подано набагато більше, ми відмовили дуже багатьом театрам". Причиною відмови стала відсутність у Херсоні достатньої кількості готельних місць для розміщення учасників фестивалю, а також порівняно невеликий бюджет цьогорічного фестивалю. "При такій кількості учасників грошей  дуже мало: 350 тис. гривень виділило місто і 500 тис. - область. Для такого обсягу це просто маленькі гроші", - наголосив президент фестивалю.

Читайте також: Дитячий театр показав у Дніпрі унікальну виставу про Донбас

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня 2018 року на прес-конференції в Києві  Книга поінформував, що цьогоріч у міжнародному театральному фестивалі "Мельпомена Таврії" візьмуть участь 43 театри, які покажуть 51 виставу.

Фестиваль "Мельпомена Таврії" проводиться у Херсоні з 1998 року. Торік, окрім Херсона, частину вистав ХІХ міжнародного театрального фестивалю "Мельпомена Таврії" було зіграно також у сусідньому місті Миколаєві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-