П'ятий

П'ятий "Чілдрен Кінофест" оголосив програму

Укрінформ
У конкурсній програмі V Фестивалю кіномистецтва для дітей та підлітків "Чілдрен Кінофест", що відбудеться 25 травня - 3 червня, - сім фільмів для глядачів від чотирьох років.

Про це повідомляє прес-служба фестивалю

"Відкриє ювілейний "Чілдрен Кінофест" документальний фільм "Земля: Один вражаючий день" від британської студії BBC. Знята за допомогою найсучасніших технологій, стрічка веде глядачів у подорож нашою планетою у компанії різноманітних тварин та показує один день з їх життя. Це перша документальна стрічка, яка змагатиметься за звання найкращого фільму "Чілдрен Кінофесту", - йдеться у повідомленні.

Україну цьогоріч представляє фентезі "Сторожова застава". Її головний герой, сучасний школяр, за допомогою чарівного порталу потрапляє у часи Київської Русі. Фільм Юрія Ковальова став одним з лідерів за касовими зборами серед національних стрічок, зібравши у прокаті понад 19 млн. гривень. Права на "Сторожову заставу" були продані у понад 25 країн. 

Також у конкурсі дві стрічки з юнацького конкурсу Берлінського кінофестивалю Generation:  шведсько-норвезька стрічка "Сів заблукала уві сні" та "Маленька гавань" спільного виробництва Чехії та Словаччини.

У рамках конкурсу відбудеться українська прем'єра найкращої французької анімаційної стрічки за версією премії "Сезар" - "Великий злий лис та інші історії". Фільм про пригоди звірів на селі від творців "Ернеста та Селестини" створений у техніці акварельної анімації. 

Ще дві конкурсних стрічки - анімаційний фільм "Історії з озера" Золта Палфі (Угорщина) та комедія "Лотте і Луїза: витівки близнят" режисера Ланселота фон Нацо (Німеччина). 

Переможець конкурсної програми фестивалю визначається глядацьким голосуванням - на вході до кінозалу гості отримують бюлетень, у якому ставлять оцінку фільму.

Поза конкурсом глядачі ознайомляться з анімаційною класикою - у 2018 році виповнюється 30 років з прем'єри анімаційного фільму "Острів скарбів" режисера Давида Черкаського. Творча група представить фільм у фестивальному центрі "Чілдрен Кінофесту" - кінотеатрі "Київська Русь". 

За традицією, закриє фестиваль володар Гран-прі попереднього року - британський фентезі-фільм "Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу", екранізація бестселера англійської письменниці Джорджії Бінг. 

В межах "Чілдрен Кінофесту" вже вдруге відбудеться показ добірки стрічок, що вийшли у фінал конкурсу дитячих короткометражних фільмів, який був оголошений восени. 10 найкращих картин-конкурсантів будуть показані на великому екрані, а спеціальне журі вибере серед них переможця. Цього року до складу почесного журі увійшли режисер фільму "Сторожова Застава" Юрій Ковальов, режисера Марися Нікітюк та акторка Дар'я Плахтій.

Читайте також: В Берліні презентували новий український фільм “Міф” про Василя Сліпака

Вхід на всі покази - безкоштовний, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю. Реєстрація стартує 20 травня. 

Фестиваль проходить за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і Державного агентства України з питань кіно, посольств і культурних представництв країн-учасниць фестивалю.

Торік покази фестивалю відвідали понад 40 тис. глядачів. "Чілдрен Кінофест" знайомить молоду українську аудиторію з найновішими європейськими стрічками та зі світовою кінокласикою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-