Політична драма

Політична драма "Зрадник" виходить в український прокат

Відео
Укрінформ
Українська політична мелодрама "Зрадник" Марка Хаммонда виходить в український прокат 26 квітня.

Про це Укрінформу повідомили в Держкіно.

"Стрічка зроблена в копродукції України та Литви, за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Фільм присвячується пам'яті видатних українських кінорежисерів Олександра Довженка, Сергія Параджанова, Юрія Іллєнка", - ідеться в повідомленні прес-служби.

Як зазначається, урочиста прем'єра фільму "Зрадник", знятого американським режисером Марком Хаммондом, відбудеться за участі творців фільму 25 квітня в кінотеатрі "Жовтень".

Читайте також: Містичний трилер про Чорнобиль вийде в прокат у липні

Фільм розповідає про 1970-ті роки радянської України. Політична задуха на кіностудії. Куратор від КДБ дає наказ перемонтувати щойно закінчений фільм знаного режисера, що висвітлив події української "громадянської війни" з правдивого ракурсу, а це суперечить політиці партії. Перемонтаж доручають режисеру-стажерці. Дівчина розуміє, що повинна захистити авторське бачення та історичну правду. Кохання, політика, небезпечне завдання, друзі і вороги - все це її виклики.

Сценарій фільму - Марк Хаммонд, Заза Буадзе. В ролях - Олег Мельничук, Зоя Барановська, Станіслав Щокін, Ольга Карпова, Андрейс Жагарс, Михайло Грицкан, Тимофей Трибунцев. Продюсери - Володимир Філіппов, Андрій Суярко, Олександр Коваленко.

Марк Хаммонд - американський режисер, продюсер та сценарист. Понад 30 років знімає художні та документальні фільми в Азії, Америці та Європі. Коло його інтересів перетинає кордони і жанри - від документальних фільмів-розслідувань про торгівлю фальсифікованими лікарськими засобами до політичних трилерів і артхаусу. Наразі Марк Хаммонд працює над проектом "Анатомія революції" - політичною драмою про ненасильницькі революції.

Трейлер: 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-