"Енциклопедичне видавництво" готує масштабний інтернет-проект

Укрінформ
Державна наукова установа "Енциклопедичне видавництво" випустила в світ два нові видання, які містять методичні рекомендації для створення електронних енциклопедій та електронної версії Великої української енциклопедії.

Про це сказала доктор історичних наук, професор, директор Державної наукової установи "Енциклопедичне видавництво" Алла  Киридон під час презентації книг, що відбулась в Укрінформі.

"Ми презентуємо два видання - монографію "Енциклопедичні видання в сучасному інформаційному просторі" та "Редакторська підготовка текстів е-ВУЕ". Це методичні рекомендації для портальної версії "Великої української енциклопедії". Ця презентація, і саме в такому дуальному поєднанні не випадкова. Найперша презентація видань Державної наукової установи "Енциклопедичне видавництво" розпочиналося так само  з монографії, з методичних рекомендацій, але для друкованої версії. Це було в 2015 році. В сучасному інформаційному просторі важко уявити комунікування без інтернету, співпраці в онлайн-режимі, тому ці нові два видання символізують причетність колективу Державної наукової установи "Енциклопедичне видавництво" до тих процесів, які відбуваються в світі", - підкреслила Киридон. 

Вона зазначила, що видавництво працює над тим, щоб зробити "не аналогову версію друкованого видання, а таку, яка б на крок випереджала наших сусідів". А також повідомила, що видавництво вже за місяць-два готує презентацію порталу.  

"Для нас важливо було створити щось унікальне... Ми розглядали  функціонування електронних енциклопедій в сучасному інформаційному просторі, але універсального типу енциклопедій не було створено. Тому для нас було важливо все осмислити. І наші напрацювання є в цій монографії", - сказала директор видавництва, уточнивши, що понад 30 авторів надали для монографії свої матеріали. 

Читайте також: Видавець розповіла, чому не виходять нові томи Великої української енциклопедії

Водночас перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак зазначив, що після презентації першого тому ВУЕ  та інших наукових видань книжки, що представлені на сьогоднішній зустрічі, є ілюстрацією тої наукової роботи, яку проводить Енциклопедичне видавництво з метою підготовки та випуску в світ повноцінної української енциклопедії. 

"У сучасну пору українська енциклопедія не може бути лише в паперовому вигляді, у вигляді книжки, це має бути повноцінний інтернет-портал з дотриманням усіх сучасних вимог. Тільки тоді ми можемо говорити про те, що наша енциклопедія відповідає духові часу", - сказав Червак. 

Він наголосив при цьому, що це важка справа, і запевнив, що Держкомтелерадіо надасть необхідну підтримку для реалізації проекту. 

"Ми докладаємо великих зусиль, щоб зробити цей проект національним проектом Української держави. Я думаю, що незабаром ми проведемо велику нараду за участю перших осіб держави, де обговоримо всі проблемні питання, пов'язані з випуском енциклопедії. Я думаю, що ми спроможемося в цьому році збільшити фінансування на видання Енциклопедичного видавництва. Ми будемо намагатися залучити якнайширше коло авторів для написання цієї енциклопедії, щоб ті стандарти, які були задані при підготовці першого тому, дотримувалися, удосконалювалися і ми прийшли до повноцінного видання", - сказав перший заступник голови Держкомтелерадіо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-