Топ-5 книжок від Бурмаки, Леньо і Рудницької

Топ-5 книжок від Бурмаки, Леньо і Рудницької

Укрінформ
Що рекомендують прочитати українські співаки

Без перебільшення можна констатувати: у нашому суспільстві стає дедалі моднішим читати книги. Особливо, коли серед сучасників з'являються нові яскраві імена, які витончено і талановито насичують український ринок якісною літературою.

Сьогодні топ-5 найкращих книжок склали українські співаки.

Марія Бурмака, співачка, народна артистка України

- Я не можу постійно тримати руку на пульсі, але намагаюся бути в курсі усього нового, що з'являється.

У мене багато книг закачано у телефон, я дуже багато читаю з телефону. Зараз – це «Щиголь» лауреата Пулітцерівської премії Донни Тартт.

Не так давно прочитала збірку глибокої й пронизливої поезії Світлани Поваляєвої «Після Криму».

Роман Софії Андрухович «Фелікс Австрія» теж на мене справив гарне враження. Хоча, не весь "УкрСучЛіт» мені подобається, але я завжди буду стежити за тим, що написала Ірен Роздобудько, наприклад. Мені подобаються її романи, я її люблю.

Кого б ще назвати такого? Звичайно, Сергій Жадан.

Анжеліка Рудницька, співачка, волонтер, заслужена артистка України

- Та що ж ви запитуєте лише про п'ять? Книги треба сотнями читати!

Я з дитинства люблю книжки і стародруки. Вони такі приємні на дотик. Вони зупиняють час, що летить з шаленою швидкістю, і весь світ чекає, доки гортаєш ці сторінки.

Намагаюся встигати читати і читаю багато сучасної літератури. Коли неділя – вихідний, то нарешті можна це зробити. Деякі книги їздять зі мною навіть до прифронтових територій, але це для них лише прогулянка, читати у таких поїздках часу не вистачає.

Хочу порадити роман Валер'яна Підмогильного «Місто», «Інтернат» Сергія Жадана, «Покров» Люко Дашвар, «Троща» Василя Шкляра, а також книгу віршів «Навісні пісні» Артема Полежаки.

Іван Леньо, фронтмен фольк-рок-гурту «Kozak System»

- Я читаю тих, хто є моїм другом, бо саме ці люди зараз актуальні. Всі знають ці прізвища, і будь-що свіже, що виходить з-під їхнього пера, я намагаюся відразу прочитати.

Вважаю дуже гарними роман-подорож Сергія Жадана «Інтернат» та історичний роман «Залишенець. Чорний ворон» Василя Шкляра.

Раджу обов'язково прочитати роман Юрія Андруховича «Московіада», також перечитайте роман Оксани Забужко «Польовi дослiдження з українського сексу».

В основному, я читаю сучасну літературу, але, наприклад, модерний урбаністичний роман Валер'яна Підмогильного «Місто», опублікований вперше ще у 1928 року, справив на мене сильне враження, тож раджу його всім. 

Любов Базів. Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-