Українці зможуть онлайн контролювати охорону пам'яток - Мінкульт

Українці зможуть онлайн контролювати охорону пам'яток - Мінкульт

Укрінформ
В Україні створять комунікаційну платформу, яка міститиме реєстр пам'яток історії та культури. Користуватись програмою зможуть і звичайні громадяни. Вони зможуть подавати пропозиції про внесення тієї чи іншої пам’ятки до державного реєстру.

Про це під час всеукраїнського круглого столу в Дніпропетровській ОДА заявив начальник управління Міністерства культури України Олександр Єпіфанов, повідомляє прес-служба ОДА.

«Ми створимо масштабну комунікаційну платформу. Вона міститиме реєстр пам’яток історії та культури. Користуватись програмою зможуть і звичайні громадяни. Вони повідомлятимуть про необхідність звернути увагу на той чи інший об’єкт. Ми будемо встановлювати чіткі строки, в які відповідний орган має зреагувати на звернення користувача», – розповів Єпіфанов.

Як зазначила начальник управління культури, національностей та релігій Дніпропетровської ОДА Наталія Першина, наразі близько двох тисяч пам’яток Дніпропетровщини внесені до державного реєстру.

«Планується, що на порталі розширити державний реєстр зможуть всі бажаючі. Наприклад, запропонувати внести до списку пам’яток будівлю із свого рідного села. Якщо заявку схвалять, об’єкт захищатимуть – доглядатимуть за збереженням його автентичності», - пояснила Першина.

Читайте також: Ювілейний фестиваль "Мельпомена Таврії" відвідають театри з 11 країн

Інформаційна платформа стане в нагоді й фахівцям з охорони культурної спадщини. Вони зможуть вносити зміни до державного реєстру пам’яток в режимі онлайн. Раніше ця процедура була забюрократизованою. Створення електронної платформи значно пришвидшить і осучаснить її.

На засіданні круглого столу у Дніпропетровській ОДА про створення нової платформи говорили представники Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Вінницької областей.

Випробувати програму Мінкульт планує вже у 2019 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-