У Канберрі пройшла виставка українського художника Воронюка

У Канберрі пройшла виставка українського художника Воронюка

Укрінформ
Український художник Володимир Воронюк презентував персональну виставку у рамках традиційного Дня української культури у столиці Австралії. 

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Австралія цікава мені у різних вимірах. Я люблю малювати на пленері, і Зелений континент з його просторами і незвичайною природою відкриває неймовірні можливості. З іншого боку, тут живе унікальна українська громада, якій дуже цікаве сучасне українське мистецтво”, - наголосив митець.

Виставка художника пройшла в Українському православному культурному центрі у Канберрі й налічувала майже тридцять полотен, більшість із яких відображають живописні пейзажі Західної України та красу українського жіноцтва.

Представники австралійського зовнішньополітичного відомства та іноземного дипломатичного корпусу, акредитованого у Канберрі, високо оцінили роботи митця та красу автентичної України.

“Дивлячись на роботи Володимира Воронюка, пізнаєш Україну глибше”, - заявила представниця офісу прем'єр-міністра Австралії.

Читайте також: У Дніпрі відкрили виставку світлин, зроблених марсоходами

Багато гостей виставки відзначили, що їм цікаво було порівняти як художник відчув і передав українські та австралійські пейзажі.

“Ми дуже вдячні Володимиру Воронюку, який збагатив українське свято своїми роботами”, - наголосив посол України в Австралії Микола Кулініч.

Як відомо, Володимир Воронюк народився на Вінниччині, закінчив Вижницьке художнє училище та художньо-графічний факультет Одеського державного педагогічного інституту ім. К. Ушинського. Його роботи виставлялися у багатьох країнах світу, зокрема в США, Канаді, Бельгії, Люксембурзі та Австралії.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Австралії День гармонії відзначили показом українських вишиванок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-