"Межа" підкорила словацьких кіноакадеміків – перемогла у шести номінаціях

Укрінформ
У Братиславі відбулося урочисте вручення національної Словацької кінопремїї "Сонце в мережі". Тріумфатором став створений за підтримки Держкіно українсько-словацький фільм "Межа", який здобув перемогу в 6 з 13 номінацій.

Про це з посиланням на офіційний веб-сайт Словацької кіноакадемії повідомляє у четвер прес-служба Держкіно.

"Кримінальний трилер "Межа" отримав найвищу нагороду "Сонце в мережі" - за найкращий фільм 2017 року. Режисер стрічки Петер Беб’як отримав приз як Найкращий режисер, а Томаш Машталір – як Найкращий актор. Нагороди отримали також режисер монтажу, звукорежисер та композитор "Межі", - зазначають в Держкіно.

Для Петера Беб’яка це не перша нагорода за режисерську роботу над "Межею", адже Петер отримав "Кришталевий глобус" за найкращу режисерську роботу 52-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах. Окрім цього, фільм відзначений й іншими міжнародними нагородами.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав творців стрічки з нагородами.

Читайте також: Держкіно підготувало презентаційний ролик "своїх" фільмів 2017 року

"Я дуже радий, що словацькі кіноакадеміки так високо оцінили нашу спільну роботу. Це якісне жанрове кіно, і я сподіваюся, що українські кіноакадеміки та глядачі також не обділять його увагою", - зазначив він.

У Держкіно нагадали, що "Межа" є номінантом Другої Національної кінопремії у категорії "Вибір глядача", а Римма Зюміна побореться за "Золоту Дзигу" як найкраща акторка другого плану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-