У Чернівцях показали колекцію із 400 писанок

У Чернівцях показали колекцію із 400 писанок

Фото
Укрінформ
У Навчально-методичному центрі культури Буковини напередодні Великодня  представили колекцію із 400 писанок, які зібрав директор центру, етнограф, колекціонер, Заслужений діяч мистецтв України Микола Шкрібляк. 

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зібрана мною колекція   велика – до 3 тисяч писанок, а тут можна побачити понад чотири сотні. Це писанки з різних регіонів Буковини та Прикарпаття.  Є тут і дуже рідкісні екземпляри. Наприклад, писанки з села Чорний Потік Надвірнянського району. Вони писалися колись на чорному тлі, зараз же там люблять, аби переважала червона барва", - зазначив Шкрібляк.

Колекцію із 400 писанок представили у Чернівцях

Показав колекціонер й зразки писанкового розпису, де поєдналися дохристиянські та християнські мотиви. А ще писанки із великодньою символікою та великодніми написами.

«Ніхто у світі не скаже, скільки років писанці, але точно – тисячі. Спеціально до Великодня у нашому центрі ми підготували також і невелику експозицію тих книг, які написані про писанку»,  - додав науковець.

Читайте також: Великодній ярмарок відкрив у Тернополі туристичний сезон

Представлені писанки гарно і оригінально оформлені, підписані, з яких вони регіонів. 

Виставка писанок з колекції Шкрібляка триватиме у виставковій залі Центру до Вознесіння Христового – тобто до кінця квітня.

Всі бажаючі можуть завітати сюди і оглянути експозицію. Про писанкову колекцію також розповідатимуть працівники центру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-