Серіал Amazon за мотивами

Серіал Amazon за мотивами "Володаря перснів" обіцяє стати найдорожчим в історії

Укрінформ
Компанія Amazon Studio може вкласти до $500 млн у створення перших двох сезонів серіалу, дія якого розгортатиметься у світі Середзем'я Джона Р. Р. Толкіна.

Про це пише finance.ua з посиланням на ScreenRant.

Якщо прогнози виправдаються, це буде найдорожчий серіал в історії. Як очікується, він стане приквелом до кінотрилогії "Володар перснів", витрати на яку були майже вдвічі менше – $281 млн без обліку інфляції та витрат на маркетинг.

Читайте також: Amazon запускає у виробництво серіал «Конан-варвар»

За даними джерел, тільки права на екранізацію творів знаменитого англійського письменника, які Amazon викупила у студії Warner Bros. Television, коштували $250 млн.

Даних про терміни виходу серіалу і його команді творців поки немає. Імовірно, що зйомки начнуться вже в наступному році, а вихід серіалу в світ очікується в 2020-му році. Однак інтригою залишається, хто буде знімати серіал і зніматися в ньому.

Толкінівська сага кілька разів адаптувалася для радіо і двічі – для великого екрану, але вперше буде екранізована малим форматом.

Читайте також: "Володар перснів" може стати серіалом

Як повідомлялося, глава Amazon Джефф Безос особисто зацікавлений в успіху цієї екранізації, оскільки сам є шанувальником жанру фентезі. Зацікавленість у масштабному проекті вписується в нову концепцію Amazon, яка має намір відійти від нішевих серіалів і залучити ширшу – можливо, міжнародну – аудиторію.

Ймовірно, успіх серіалу HBO "Гра престолів" також надихає Amazon, зазначає MarketWatch.

Про бажання Amazon зняти фентезі-телесеріал за «Володарем кілець» стало відомо 5 листопада. Тоді компанія вела переговори з Tolkien Estate and Trust.

Найвідоміша екранізація робіт Толкіна - кінотрилогія «Володар перснів» режисера Пітера Джексона. Світова прем'єра першої частини «Братство кільця» відбулася в кінці 2001 року. Остання частина, «Повернення короля», що вийшла в 2003-м. Джексон також зняв серію фільмів за повістю Толкіна «Хоббіт, або Туди і назад».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-