Фестиваль кіно та урбаністики

Фестиваль кіно та урбаністики "86" оголосив цьогорічну тему

Укрінформ
П'ятий Фестиваль "86" відбудеться у Славутичі з 9 по 13 травня. "Щось невловиме / Something in the Air" - так куратори сформулювали його тему.

Про це повідомляє відділ комунікацій фестивалю.

"Це тема - повстання проти буквалізму, однозначності, грубості, сили. Ми живемо в час, коли медіа, виробничі відносини і навіть особисте життя повсякчас змушують нас до миттєвої реакції і механічного спрощення складних речей. Наша цьогорічна тема – про те, що неможливо висловити і схопити", - говорить співзасновниця і креативна директорка фестивалю Надія Парфан. 

Програма цього року включає кіно (Міжнародний шоукейс, конкурси "Пальма Півночі" та MyStreetFilmsUkraine, Ретроспектива, а також Конкурс фестивальних трейлерів 86 Trailer Award), урбаністику (Резиденція, Майстерня і Дитяча школа) та музику.

У Міжнародному шоукейсі глядачі побачать півтора десятка стрічок, серед яких "Виклик" (The Challenge) італійського режисера Юрі Анкарані, номінований на "Золотого леопарда" і нагороджений Спеціальним призом журі на кінофестивалі у Локарно, "Смак цементу" (Taste of Cement) Зіада Кальтума з Сирії, що отримав номінацію на Приз Європейської кіноакадемії за найкращий документальний фільм, а також картину "Стіна" (Wall) Моран Іферган, яка стала найкращим ізраїльським фільмом року на національному фестивалі DocAviv. 

Читайте також: Держкіно оновлює Експертну комісію з питань розповсюдження і демонстрування фільмів

Повну програму 5-го фестивалю "86" буде оголошено на початку квітня.

До кінця березня триває краудфандингова кампанія "86" на Спільнокошті. Підтримуючи фестиваль, доброчинці можуть обрати подарунки, серед яких – абонементи, фірмові сувеніри та ексклюзивні подарунки від команди. Зібрані кошти покриють частину прав на програму, приїзд спеціальних гостей, переклад і субтитрування фільмів.

Фестиваль відбувається за підтримки Славутицької міської ради, National Endowment for Democracy, Plivka, Visegrad Fund, Current Time, ElektrizitatsWerke Schonau.

Фото: 86.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-