Держкіно оновлює Експертну комісію з питань розповсюдження і демонстрування фільмів

Держкіно оновлює Експертну комісію з питань розповсюдження і демонстрування фільмів

Укрінформ
Державне агентство з питань кіно оголосило про часткове оновлення складу Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів.

Про це повідомляє прес-служба агентства.

Як зазначається, оновлення відбувається у зв'язку з необхідністю, оскільки зі складу Експертної комісії було виключено дві особи.

"Держкіно України просить кінознавців, кінокритиків, мистецтвознавців, психологів, а також представників зацікавлених громадських об`єднань у сфері телебачення та кінематографії, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади до 29 березня 2018 року подати пропозиції щодо кандидатур членів Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно України, із наданням короткої біографічної довідки, на електронну адресу: info@dergkino.gov.ua та на поштову адресу: вул. Лаврська, 10, м. Київ. 01010", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 17.08.1998 № 1315, до складу Експертної комісії входять незалежні експерти з кола вищезгаданих представників (за згодою). Експертна комісія має право встановлювати індекс фільму, який визначає глядацьку аудиторію, надавати висновки, а у разі потреби - акти мистецтвознавчої експертизи.

Читайте також: Фільм про харківського художника везуть на фестиваль у Нью-Йорку

Зазначається, що у складі Експертної комісії перебуває 20 осіб, включно з її головою (за посадою) - очільником Держкіно Пилипом Іллєнком. 

Як повідомили Укрінформу в Держкіно, з комісії пішли двоє - юрист Олексій Курінний та кінопродюсер Дмитро Ломачук. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-