Мультфільм

Мультфільм "Викрадена принцеса" випустили у прокат у Румунії

Укрінформ
У Румунії в суботу стартував прокат української анімаційної стрічки "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила".

Про це повідомляє компанія-виробник фільму Animagrad, що належить до FILM.UA Group.  

"У перший вікенд дебютну стрічку української студії показали на 79 екранах країни. Румунія стала першою країною міжнародного прокату для мультфільму "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила". Першою румунською компанією, що зацікавилась українським мультфільмом, стала Fast Production, якій і належать права на прокат стрічки. Згодом, високо оцінивши потенціал мультфільму, до релізу в румунських кінотеатрах був залучений найбільший дистриб’ютор країни Ro Image, який також займається дистрибуцією Paramount and Universal на цій території", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, наступною країною міжнародного прокату мультфільму "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила" стане Туреччина, український анімаційний фільм показуватимуть там з 23 березня. З 5 квітня стрічка з’явиться у прокаті Хорватії, з 6-го – у Болгарії, з 12-го – у країнах Середнього Сходу. Влітку мультфільм покажуть у Польщі, Естонії, Ізраїлі, Китаї та Кореї. 

Читайте також: Укрпошта випустить марки з "Викраденою принцесою"

Також, згідно з повідомленням, дуже скоро компанії-дистриб'ютори Ірану, Чехії та Латинської Америки оголосять про дати початку прокату на цих територіях. Всього мультфільм попередньо проданий у понад 50 країн, зокрема у Францію, Німеччину, країни Близького Сходу, Південної Африки та Азії.

В Україні прокат анімаційного фільму "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила" стартував 7 березня 2018 року. Це перший повнометражний мультфільм для українського і міжнародного прокату у виробничій лінійці анімаційної студії Animagrad. Мультфільм став переможцем дев'ятого конкурсного відбору Держкіно, сума державного фінансування склала близько 20% від загального бюджету в 95 млн. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-