"Ше.Пісня" оголосила фіналістів конкурсу пісень на слова Шевченка

Укрінформ
Всеукраїнський пісенний конкурс "Ше.Пісня", присвячений 204-ій річниці з дня народження Тараса Шевченка, оголосив список переможців цьогорічного відбору.

Про це повідомляє оргкомітет конкурсу. 

"До десятка найкращих увійшли гурти «Mysterya», «TaRuta», «Брати Станіслава», «Сонце», вокальний ансамбль «Ягідки», дитячий хор «Пектораль», дует Міхи Невідомського і Юлії Качули. Серед бардів журі обрало Володимира Пироженка, Юрія Гусарука та Богдана Тарасюка", - ідеться в повідомленні. 

Як зазначається, цьогоріч конкурсанти подавали заявки з Києва та області, Чернігівщини, Хмельниччини, Вінничини, Харківщини, Івано-Франківська і  навіть з Криму.

9 березня у Києві в Колонній залі КМДА о 19:00 відбудеться фінальний гала-концерт та нагородження фіналістів конкурсу «Ше.Пісня». У концерті візьмуть участь виконавці, які увійшли до фіналу. Вхід вільний.

За словами одного з організаторів конкурсу Ігоря Двигала, конкурс спрямований на те, щоб дедалі ширша аудиторія відчувала геніальність і простоту Кобзаря. "Цього року ми скасували обмеження щодо виключно акустичних композицій, а ще зробили три номінації: «Гурти», «Барди» і «Вокальні колективи». І маємо результат - цьогорічні фіналісти конкурсу показали нам дійсно якісну українську музику», - розповів він.

Оцінювали конкурсантів відомі українські музиканти та культурні діячі: лідер гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк, лідер гурту «Веремій» Віталій Калініченко, український хоровий диригент, заслужений діяч мистецтв України, засновник і керівник хору «Хрещатик» Лариса Бухонська, український бандурист, народознавець, рок-музикант, композитор Живосил Лютий, засновник конкурсу «Ше.Пісня» та фестивалю «Ше.Fest» Юлія Капшученко-Шумейко.

Читайте також: Дні Франкофонії в Україні цьогоріч пройдуть у березні

Конкурс на найкраще виконання пісень на слова Шевченка відбувся у лютому. Це вже третій конкурс фестивалю Тараса Шевченка, за результатами якого щороку традиційно відбувається запис збірників пісень «Ше.Пісня».

Партнери конкурсу - ГО «Студентська свобода» та «Ліга молоді України»; за підтримки фракції ВО «Свобода» в Київській міській раді та народного депутата Юрія Левченка. Організатор - фестиваль Тараса Шевченко Ше.Fest. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-