Гері Олдмен і Френсіс МакДорманд - найкращі актор й актриса

Гері Олдмен і Френсіс МакДорманд - найкращі актор й актриса

Фото
Укрінформ
Американська кіноакадемія назвала Гері Олдмена та Френсіс МакДорманд переможцями у оскарівських номінаціях цього року за кращу чоловічу й кращу жіночу ролі.

Церемонія нагородження проходить у столиці американської кіноіндустрії - Лос-Анджелесі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Гері Олдмен зіграв прем'єр-міністра Великої Британії Вінстона Черчілля на початку Другої світової війни у фільмі "Темні часи". Ця стрічка отримала також статуетку за кращий грим та зачіски.

Читайте також: Американська кіноакадемія назвала кращу музику і пісню до фільмів

Крім Олдмена, у номінації за кращу чоловічу роль змагалися Тімоті Шаламе («Назви мене своїм ім'ям»), Деніел Дей-Льюїс («Примарна нитка»), Деніел Калуя («Пастка») і Дензел Вашингтон («Роман Ізраел, Esq.»).

Френсіс МакДорманд стала переможницею в категорії за кращу жіночу роль за картину «Три білборди на кордоні Еббінга, Міссурі». Це другий "Оскар" американської актриси театру і кіно. Першу їй присудили за гру у стрічці "Фарґо" (1996 рік).

У цій номінації також були представлені Саллі Гокінс («Форма води»), Марго Роббі («Я, Тоня»), Сірша Ронан («Леді Берд») і Меріл Стріп («Секретне досьє»).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-