Docudays UA робить ставку на шість потужних стрічок

Docudays UA робить ставку на шість потужних стрічок

Укрінформ
На 15-му Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA буде повноцінний Національний конкурс, у якому візьмуть участь 6 яскравих стрічок.

Про це повідомив програмний директор фестивалю Геннадій Кофман під час прес-брифінгу "Українська кінопанорама", що відбувся в Укрінформі. 

"В цьому році ми прийшли до того, про що давно мріяли, - у нас повнометражний український Національний конкурс. У нас 6 потужних фільмів, і для нас дуже важливо, щоб гості, відбірники на фестивалі побачили це кіно. Ми дуже сподіваємось, що тиждень Docudays стане для цих фільмів не тільки прем'єрою в Україні, а й стартом їхньої щасливої фестивальної долі", - підкреслив Кофман. 

Читайте також: Українська кінопанорама березня: п'ять фільмів у прокаті та Docudays UA

Він уточнив, що йдеться про фільми "Перша сотня" Ярослава Пілунського, Юрія Грузинова та Юлії Шашкової, "Манливий, солодкий без меж або Пісні і танці про смерть" Тетяни Ходаківської, "Какофонія Донбасу" Ігоря Мінаєва, "Майже 10 тисяч виборців" Уляни Осовської, "Where аre you from" Дмитра Лавриненка, "Вона та війна" Марії Кондакової. 

"Всього цього року у фестивалі беруть участь 11 українських фільмів. У конкурсі повнометражного кіно з 12 фільмів, які представляють 15 країн, є український "Явних проявів немає" Аліни Горлової. В короткометражному міжнародному конкурсі - 2 українських фільми: "Гірчиця в садах", Пьотр Армяновський, та "Вихідний", Жанна Максименко-Довгич", - сказав програмний директор, додавши, що ще 2 фільми будуть представлені у спеціальних програмах.

Загалом же, поінформував Кофман, цьогоріч Docudays отримав 105 заявок від українських документалістів, це фільми зняті в Україні, або зняті в копродукції з Україною. 

Як повідомив арт-директор фестивалю Роман Бондарчук, цьогоріч Docudays переїжджає на Поділ, у кінотеатр "Жовтень".

15-ий Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться 23-30 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-