Всеукраїнський тур патріотичного документального кіно стартував із Бахмута

Всеукраїнський тур патріотичного документального кіно стартував із Бахмута

Відео
Укрінформ
У місті Бахмут Донецької області прем'єрним показом фільму «Одесити на Донбасі» відкрився всеукраїнський тур патріотичного документального кіно.

Про це повідомила прес-службі Держкіно.

«Показ фільму «Одесити на Донбасі» відбувся в Бахмуті 25 лютого в кінотеатрі «Перемога». Цей показ відкрив всеукраїнський тур патріотичного документального кіно в зоні АТО», - йдеться у повідомленні.

Під час заходу відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки відомій українській сценаристці та режисерці Ларисі Шепітько.

Картину «Одесити на Донбасі» створено Міжнародним продюсерським центром (МПЦ) «Фор-Пост» на замовлення Державного агентства України з питань кіно. Головні герої фільму - семеро одеситів, які брали участь у бойових діях у зоні АТО. Вони дуже різні, причини поїхати на фронт у кожного були свої, як і у кожного є своя «воєнна історія». Хтось зазнав тяжких моральних та фізичних травм, а комусь навіть вдалося знайти у труднощах, що їх довелося пережити, додаткову мотивацію для життя і творчості. Хтось готовий повернутися в зону АТО і продовжувати боротьбу, а комусь ніколи більше не побачити рідного міста. Деякі герої, повернувшись до мирного життя, зрозуміли, що війну для них, як і для країни, ще не закінчено.

Читайте також: "Одесити на Донбасі" відкриє тур патріотичного документального кіно в зоні АТО

Генеральний продюсер фільму - Олександр Дріз, керівник МПЦ «Фор-Пост». Режисер - Олександр Авшаров. Оператори - Максим Савченко, Антон Борисюк. Сценарій - Олександр Лірчук, Юлія Коршунова. Музику для фільму надав відомий український гурт «АтмАсфера».

Фото: pxhere.com

Відео: planetakino

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-