Букерівській премії — 50:

Букерівській премії — 50: "Золотого" лауреата виберуть з усіх її переможців

Укрінформ
З нагоди 50-ї річниці Букерівської премії оголошено спеціальну нагороду, яка має визначити книгу-переможця за останні півстоліття.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Кожен з п'яти суддів має розглянути одне десятиліття і висунути на здобуття премії свою улюблену книгу того періоду. Потім громадськість із короткого списку з п'яти номінантів обере переможця Золотої Букерівської премії", - йдеться у повідомленні.

До складу журі премії входять письменник і редактор Роберт МакКрум, який визначить переможця 1970-х років, поет Лемн Сіссай (1980-ті роки), романіст Каміла Шамсі (1990-ті), телеведучий і автор Саймон Майо (2000-ті) та поет Голі Макніш (2010 роки).

Читайте також: У Британії сьогодні оголосять переможців літературної премії Costa

Оскільки вперше Букерівську премію присудили 1969 року, тож за "золото" змагатиметься 51 книга.

"Золоту п'ятірку" номінантів оголосять на літературному фестивалі Hay Festival 26 травня, а перед цим, 22 травня, стане відомий цьогорічний переможець Букерівської премії. Запропоновану суддями п'ятірку книг виставлять на голосування громадськості. Переможця Золотої Букерівської премії оголосять 8 липня.

Варто зауважити, що у 2008 році Букер оголосив аналогічний конкурс на 40-ву річницю з дати заснування премії. Тоді читачі проголосували за роман "Опівнічні діти" Салмана Рушді, який отримав Букера 1981 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-