На

На "ГопакФест" до Києва з'їдуться майже 1000 артистів-аматорів

Укрінформ
У Києві 24-25 лютого відбудеться фестиваль українського народного танцю "ГопакФест", у якому візьмуть участь майже 1000 артистів-аматорів віком від 8 до 70 років у складі дитячих та дорослих танцювальних колективів з усієї України.

Про це повідомляється на сторінці фестивалю у Facebook.

Як повідомляють організатори мистецької акції, Міжнародний фестиваль українського народного танцю "ГопакФест" - це постійно діюча фестивальна програма народної творчості за участю танцювальних колективів України та української діаспори. До складу  професійного журі фестивалю входять відомі фахівці хореографічного та музичного мистецтва, добре відомі в Україні та за її межами.

"Унікальність проекту в акценті на танці чоловічої ініціації - гопак та аркан. Саме вони є виразом духу української нації, символом культури та джерелом об'єднання українців у всьому світі - нащадки наших співвітчизників в різних країнах можуть не знати рідної мови, але до сих пір танцюють гопак. Суміш бойового мистецтва, незламного українського духу та неперевершеної артистичності концентрувалася століттями в унікальному явищі - гопаку, і донеслася до наших часів радувати сучасників, об'єднувати українців по всьому світу та захоплювати інші народи нашим мистецтвом", - зазначається в повідомленні.

Учасники фестивалю - аматорські хореографічні колективи різних напрямків та стилів. Танцювальний конкурс проводиться у номінаціях:  гопак фольклорно-етнографічний (вокал, балет, оркестр), гопак народно-сценічний,  гопак стилізований,  чоловічий народний український танець різних регіонів України,  танець "Козачок", танцювальний двобій (батл) - творче танцювальне змагання солістів - виконавців чоловічої партії гопака.

Засновник фестивалю - Громадська організація Танцювальний клуб "Модус-Ніка". Фестиваль "ГопакФест" - захід культурно-мистецької громадської ініціативи "Українська духовна громада", фестиваль проходить за активної підтримки Національної хореографічної спілки України.

"ГопакФест" відбудеться 24-25 лютого у Центрі культури та мистецтв Національного авіаційного університету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-