В Україну заборонили ввозити ще кілька книг із території РФ

В Україну заборонили ввозити ще кілька книг із території РФ

Укрінформ
Держкомтелерадіо відмовив ТОВ "Форс Україна" у видачі дозволу на ввезення в Україну з території РФ книг "Постоянное напряжение" Романа Сенчина та серії "Путешествие вокруг света" (видавець -  ТОВ "Издательство "Э").

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

"Члени експертної ради визнали невідповідність видань критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України. Зокрема, у книзі Романа Сенчина присутня пропаганда імперських геополітичних доктрин держави-агресора та пропаганда війни... Серія дитячих книжок "Путешествие вокруг света" не викликала питань щодо змісту, проте у вихідних даних видань зазначено: "Отпечатано в России. Республика Крым". Саме через цю "помилку" в географії (Крим був, є і буде українським!) видання не отримало дозволу на ввезення і розповсюдження в Україні", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: В Україні заборонили книгу Поклонської та ще 136 видань

Як зазначається, станом на 14 лютого 2018 року Держкомтелерадіо надав суб'єктам господарювання дозволи на ввезення майже 10,5 тис. найменувань видавничої продукції з держави-агресора, а також з тимчасово окупованих територій України. Водночас надано 259 відмов у видачі дозволів, з них 30 - на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо у зв'язку з невідповідністю видань критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України.

Також у Держкомтелерадіо нагадують, що розповсюдження російських книг без відповідного дозволу карається штрафами. Водночас громадяни мають право ввозити російські книги без спеціального дозволу в кількості не більше 10 примірників на людину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-