"Молодість" розпочне День закоханих італійським фільмом

Укрінформ
У День Святого Валентина Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість" відкриватиме кіно про кохання - "Назви мене своїм ім'ям" (Call Me by Your Name, Італія, Франція) режисера Луки Гуаданьїно. 

Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

Також повідомляється, що кінофестиваль "Молодість" за підтримки компанії B&H Film Distribution влаштовує міні-фестиваль спецпоказів найкращих фільмів 2017 року, що так і не потрапили до українського кінопрокату. "Невидане" відбудеться 14-19 лютого у Києві (кінотеатр "Київ").

"Ці стрічки здобули визнання на Берлінському кінофестивалі та найбільшому американському огляді незалежного кіно Sundance, отримали відзнаки спільнот критиків і кінопрофесіоналів, номінації на престижні "Золотий глобус" та "Оскар", але так і не дійшли до широкого глядача в Україні", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, у День Святого Валентина фестиваль відкриватиме кіно про кохання - "Назви мене своїм ім'ям" (Call Me by Your Name, Італія, Франція) режисера Луки Гуаданьїно. Ця витончена історія кохання 17-річного юнака та 24-річного вченого на тлі сонячних італійських пейзажів стала найбільшим хітом фестивалю "Молодість. Пролог" у жовтні 2017 року, тому на численні прохання фільм показують знову. Фільм має 4 номінації на "Оскар" (2018), в тому числі в категорії "Найкращий фільм"; 4 номінації на нагороду Британської академії кіно- і телемистецтв BAFTA.

Читайте також: Іллєнко публічно прозвітує про роботу Держкіно у 2017 році

"Ведмідь Брігсбі" (Brigsby Bear, США), режисер Дейв Маккері, про 25-річного Джеймса, що живе разом зі своїми батьками в ізоляції від усього світу. Щодня він дивиться свій улюблений телесеріал про ведмедя Брігсбі, його кімната заповнена касетами із записами шоу та всілякими фігурками, так або інакше пов'язаними з улюбленим героєм. Але одного разу він опиняється в абсолютно незнайомому місці в оточенні чужих людей... Фільм став сенсацією фестивалю Sundance (номінація на Гран-прі журі) та Тижня критиків у Каннах у 2017-му. Також стрічка претендувала на головні нагороди кінофестивалів у Сіднеї та Мельбурні.

"Історія привида" (А Ghost Story, США), режисер Дейвід Ловері, досліджує пам'ять, втрату й одвічне людське прагнення віднайти значення та зв'язок. Нещодавно померлий чоловік в образі привида в білому простирадлі повертається до свого будинку в передмісті, аби заспокоїти згорьовану дружину. Втім, він виявляє, що його безтілесна подоба застрягла в часі й здатна лише пасивно спостерігати за життям, яке він знав. У головних ролях - лауреат премії "Оскар" Кейсі Аффлек та Руні Мара. Фільм претендував на приз глядацьких симпатій на кінофестивалі Sundance у 2017-му, брав участь у фестивалях у Канаді та Іспанії,  отримав визнання фахівців і неодноразово отримував нагороди від спільнот кінокритиків у США.

"Ромен Дж. Ізраел, адвокат" (Roman J. Israel, Esq., США) режисер Ден Гілрой, - це історія досвідченого та спритного адвоката, який разом зі своїм колишнім університетським професором керує великою фірмою. Але у його партнера стається серцевий напад, і Роман Ізраел очолює підприємство. Опинившись при владі, чоловік дізнається про таємні справи своєї компанії, що суперечать його професійним та моральним принципам. Виконавець головної ролі Дензел Вашингтон був номінований на "Золотий глобус" та премію Гільдії кіноакторів США в категорії "найкращий актор" і зараз є одним з претендентів на "Оскар".

"Сніговик" (The Snowman, Велика Британія, США, Швеція), режисер Томас Альфредсон, знятий за відомою книгою норвезького письменника Ю Несбьо. 2004 рік, Осло, Норвегія. Настала зима, випав перший сніг. Загадковим чином зникла жінка. Наступного дня знайшли її тіло. Навколо немає відбитків пальців убивці, а сама жертва без голови. На місці злочину є лише сніговик. І це не поодинокий випадок такого вбивства. Детектив Гаррі Гул, колишній курсант ФБР, і його помічниця Катрін Братт знаходять зв'язок: убивають тільки заміжніх матерів, поведінка яких не є прикладом для наслідування.

Покази фільмів відбудуться мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-