50 відтінків моди. Українські дизайнери про те, що носитимуть наступної осені та зими

50 відтінків моди. Українські дизайнери про те, що носитимуть наступної осені та зими

Укрінформ
Не обійшлося на цьогорічному Fashion Week і без бунтарства та ексцентричності

У Києві завершився ще один тиждень української моди, де відомі дизайнери та ті, що бажають незабаром до них приєднатися, представили свої колекції осінь-зима 2018/2019. Дехто з них намагався вразити розмаїттям шкіряного одягу, дехто – прозорими сукнями, а хтось і зовсім закрив обличчя моделей масками з такої ж тканини, як і саме вбрання. Словом:  без ексцентричності та бунтарства – ніяк!

ВІД ШОВКУ ДО ХУТРА І ШКІРИ

Першою, хто показав свою колекцію осінь-зима 2018/2019 в рамках Ukrainian Fashion Week, була Лілія Пустовіт. Пустовіт одягнула своїх моделей в сукні-сорочки дуже насичених відтінків, починаючи з глибоко синього, зеленого, фіолетового і до чорного кольорів. Попри те, що колекція розрахована на осінньо-зимовий період, багато суконь і топів були виконані з шовкових матеріалів. При цьому дизайнер все ж пропонує накинути жакардові жакети, які завдяки своїй фактурі надають образу ще більше пафосу й блиску.

http://fashionweek.ua/

POUSTOVIT. Фото: fashionweek.ua

У той же час, на противагу Пустовіт, Олена Буреніна в своїй колекції використала багато світлих і пастельних тонів – від молочно-білого і бежевого до ніжно рожевого. Крім того, її колекція відрізнялася від багатьох інших своєю практичністю, оскільки багато суконь і жакетів виконані в прямому і трохи вільному крої, їх можна спокійно надіти в офіс чи на якусь ділову зустріч.

Окрім традиційних кольорових акцентів, дизайнери обожнюють по-новому працювати з матеріалами. Так, з приємним на дотик, витонченим велюром українські творці одягу не можуть розпрощатися ще з 2017 року. Особливо дизайнерам полюбився він у глибокому червоному, навіть вишневому відтінку, що можна помітити в колекції ANNAMUZA.

ANNAMUZA. Фото:
ANNAMUZA. Фото: fashionweek.ua

Але якщо в попередніх сезонах велюр ми помічали майже у всіх колекціях, то в зимовому головні акценти дещо змістилися.

Так, велику ставку в майбутньому сезоні дизайнери зробили на шкіру, причому, абсолютно в різних її кольорових проявах: від болотяно-зеленого до бунтарського яскраво-червоного у ELENA BURENINA. Своє ідеальне втілення вона віднайшла у корсетах дизайнерів CHUPRINA та  SILCHENKO – елементах гардеробу, які не втратять свою популярність у модниць.

Ще однією приємною несподіванкою став гіпюр. Його легкість та кокетливий тон стали базою колекції SIX та GASANOVA.

The Coat by Katya Silchenko
The Coat by Katya Silchenko

«Модна ностальгія» у холодному сезоні прийшла одразу до кількох дизайнерів. В колекції the coat by KATYA SILCHENKO відчувається вдалий мікс моди різних десятиріч попереднього століття. Геометричні смужки на светрах та пальтах – тренд 80-х поєдналися з характерним для 90-х вільним кроєм, «широкими плечима» та довгими рукавами. А серед головних уборів моделей своє друге народження отримали популярні в кінці 70-х «шапки-півники», які, виявляється, можна міксувати як із сексуальними, так і з доволі строгими брючними костюмами.

ЛІД І ПОЛУМ'Я

Та як би моделей не привчали ідеально рухатися рівним подіумом, завжди знайдеться молодий Жан Гріцфельдт, який ні-ні та й змусить їх робити проходку злітно-посадковою смугою аеропорту, або ж, як цьогоріч, поліпшувати навички фігурного катання! Дизайнер підготував неординарний показ, відібравши кращих моделей, та навіть сам проїхався на ковзанах імпровізованим подіумом. Одяг був також тематичний – для фігуристок та хокеїстів.

GASANOVA
GASANOVA

Яскраво-червоною ниткою крізь зимовий сезон пройшла колекція GASANOVA. Червоний подіум, червона шкіра, червоне хутро та рудоволоса епатажна співачка Слава Камінська серед моделей – показ вийшов справді полум'яним. Ще одним яскравим та водночас відвертим акцентом колекції дизайнерки стала блискуча і абсолютно прозора сукня, в якій дефілювала знаменита на увесь світ українська модель – Аліна Байкова.

Ламати стереотипи модних площадок  продовжив Артем Климчук, який у якості модної площадки обрав Головпоштамп у центрі Києва. В Укрпошті кажуть, це була фантастична еклектика. І нам важко з ними не погодитись.

БУНТАРСТВО ПОРУЧ ІЗ ЕКСЦЕНТРИЧНІСТЮ

Не обійшлося на цьогорічному Fashion Week і без бунтарства та ексцентричності. Бренд GUDU вивів на подіум абсолютно всіх без винятку моделей у масках із тканини. Причому, даний «аксесуар» був або нейтрального чорного кольору, або в такій самій стилістиці, як і вбрання манекенниці.

Ukrainian Fashion Week 2018/19 / Фото: Багмут Павло, Укрінформ

Важко було залишити без уваги і сам одяг, адже яскраві, блискучі та графічні боді-комбінезони не кожного разу зустрічаються в колекціях pret-a-porte. GUDU, на відміну від своїх «колег по цеху», вирішив окрім традиційних хутряних шуб та жакетів представити ще й хутряні спідниці. А чому б ні – і сміливо, і тепло.

Не пас задніх у плані ексцентричності і бренд DASTISH FANTASTISH. Обличчя деяких моделей прикрашали «маски-окуляри» з металевої проволоки, що ну дуже вже нагадували героїв фільмів у жанрі космічної фантастики. Сама ж лінія одягу виконана в чорних тонах, такий собі total black. А до таких вже традиційних у цьому сезоні матеріалів як шкіра, вовна та трикотаж долучились ще денім та нейлон.

Людмила РосікЮлія Тетянич, Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-